Winst voor HKC, maar geen titel

In de laatste wedstrijd van het seizoen deed HKC wat het moest doen, namelijk winnen. Omdat echter ook concurrent voor de titel SDO haar wedstrijd bij Maassluis wist te winnen, ging het kampioenschap op de laatste speeldag naar de ploeg uit Kamerik.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Fiks 1HKC kwam in haar wedstrijd tegen Fiks sterk uit de startblokken en na een kwartier had de thuisploeg reeds een 5-1 voorsprong opgebouwd. De wederom sterk spelende Tim Sterrenburg had toen al vier keer de korf weten te vinden. Daarna vervlakte het spel van de Boven-Hardinxvelders en Fiks wist daar goed van te profiteren, zodanig dat bij rust een 6-6 stand genoteerd kon worden. Op dat moment kwam door dat SDO bij Maassluis op achterstand stond en leek een spannend competitieslot in zicht. HKC nam in de tweede helft direct het initiatief en zette de ploeg uit Oegstgeest onder de druk. HKC nam de leiding, maar slaagde er nog niet in om echt afstand te nemen en na een kwartier in de tweede helft stond er een 12-10 tussenstand op het scorebord.
Onder aanvoering van een in die fase scherp schietende Menno Bakker gaf HKC de tegensstander echter geen kans meer om dichterbij te komen. Integendeel, met gevarieerd spel en aanvallend over meerdere schijven werd Fiks op afstand gezet en de gasten gooiden in de slotfase de handdoek in de ring. Met een 19-11 overwinning besloot HKC deze competitie, want omdat SDO haar wedstrijd in Maassluis toch in winst had weten om te zetten kwam er geen verlengstuk in de vorm van een beslissingswedstrijd.

HKC kan toch met een goed gevoel terugkijken op het afgelopen veldseizoen, waarin men er in het tweede gedeelte in is geslaagd het koploper SDO erg moeilijk te maken en tot en met de slotdag van de competitie mee te doen om het kampioenschap.
De laatste wedstrijd stond ook in het teken van afscheid van spelers uit de HKC-selectie, want Menno Bakker, Sandra de Boon en Francis Kraaijeveld zwaaiden af bij de zwart-witten. Ook werd afscheid genomen van trainer/coach Dick van Houwelingen, wiens plaats wordt ingenomen door Johan van Barneveldt, thans trainer van het Voorburgse VEO.

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”HKC1Fiks12Juni2012″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}