Winst op Trekvogels B1 in Hoofdklasse geeft HKC B1 weer vertrouwen

Na de kansloze nederlaag van vorige week was het taak voor de B1 om zich te herpakken, dat moest gebeuren tegen nummer 4: Trekvogels B1. De komende wedstrijden zijn belangrijk voor de B1 om punten te pakken en van die vervelende laatste plaats af te komen. Anders wordt het verschil in punten alleen maar groter. De B1 wist dus wat hun te wachten stond.

Team HKC B1 Om 10.00 uur stond de wedstrijd tegen het Rotterdamse Trekvogels gepland. Frank was afwezig en Pauline stond vandaag reserve doordat zij afgelopen week ziek was geweest. Het was vrij snel duidelijk dat de B1 vandaag punten wilde pakken. Door een flitsende start stond vrij snel een stand van 0-2 op het scorebord. Trekvogels wist te scoren, wat overigens het enige doelpunt bleef van de ploeg uit Rotterdam in de eerste helft. De B1 bleef korfballen en had vertrouwen in een goed resultaat. Trekvogels wist niet meer te scoren, en HKC ging rustig door met waar ze snel mee waren begonnen. Door verschillende scores van onder andere Rico, Manon, Stan en Jessica liep de B1 uit naar een voorsprong van 6-1. Met deze stand gingen we ook de kleedkamers bezoeken.

Het was duidelijk dat de B1 goed aan het spelen was, we straalde vertrouwen uit en speelde als een team. Dat is wel eens anders geweest dit seizoen, maar 1 ding moest vooral duidelijk gemaakt worden dat de B1 met 5 doelpunten voorsprong nog niet gewonnen had. Trekvogels is een tegenstander die wel door blijft knokken. Met een aantal extra afspraken ging de B1 weer met vertrouwen het veld in.

Waar voor gewaarschuwd was, gebeurde dan ook. Trekvogels had waarschijnlijk een donder preek gehad in de kleedkamer, en kwam dan ook beter uit de kleedkamers dan HKC. De ploeg ging scoren, en kroop langzaam dichterbij tot een stand van 6-3. Maar de B1 raakte niet onder de indruk, ging verder met waar ze gebleven waren en strafte Trekvogels af door een misschien niet zo slim spelletje. Ze besloten om 1 heer onder de korf te zetten in de verdediging, hierdoor stond 1 heer van onze B1 constant vrij. Ze dachten hiermee slim te zijn, maar wat de B1 vervolgens deed is gewoon scoren, Simon deed dit, maar ook Twan wist 2 keer te scoren. De B1 ging geloven in een goed resultaat, en ging ook gewoon door met scoren. Voor het eerst dit seizoen ging de B1 over de 10 doelpunten heen, vandaag lag duidelijk de kracht bij heel het team. Er werden over verschillende schijven gescoord, de dames werden hierbij betrokken maar ook de heren wisten gewoon hun doelpunten mee te pakken. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter van Ten Donck stond er een 12-5 stand op het scorebord. Dat betekende de eerste overwinning voor HKC B1 in de hoofdklasse!!

Een prima wedstrijd waar de B1 vooral vertrouwen en inzet uitstraalde! Ze geloofde in een goed resultaat, en dit gebeurde dan ook. Het is nu taak om dit door te trekken, want er komen in het nieuwe jaar 2 tegenstanders voorbij waar de B1 opnieuw punten moet kunnen pakken. Meervogels B1 uit Zoetermeer waar vorige keer gelijk tegen werd gespeeld, en KOAG uit krimpen a/d IJssel waar vorige keer nipt van werd verloren. Als tegen deze ploegen punten worden gepakt mag de B1 langzaam weer naar boven kijken, en is het van die vervelende laatste plek af. Want 1 ding is zeker, wat de B1 afgelopen zaterdag heeft laten zien is niet van een ploeg die gaat degraderen!

We wensen jullie namens de B1 mooie dagen, en een goed & vooral gezond en sportief 2013!

De B1 speelt haar volgende wedstrijd in het nieuwe jaar op 12 januari opnieuw thuis in sporthal de Wielewaal om 10.00 uur tegen Meervogels B1!