Wedstrijdverslag HKC A1 – Vriendenschaar A1

Op herhaaldelijk verzoek nog maar weer even een kort verslag van de verrichtingen van HKC A1 😊

Afgelopen zaterdag was dan de topper HKC- A1 tegen Vriendenschaar A1. Een de onvervalste dorpsderby, welke de afgelopen jaren helaas voor HKC A1 vaak met verlies werd afgesloten.

Met het goede gevoel van de bekerwedstrijd tegen KCC A1 nog vers in het geheugen startte HKC met een verrassing, Roan op de bank en Jaron en Manuel uit HKC A2 in de basisopstelling. Jaron starte goed met een snelle goal en speelde zonder zenuwen in dienst van het team. Prima invalbeurt man, klasse!!
Geen overwinning zonder een tactische voorbereiding. Via de tam-tam had Stephan te horen gekregen dat Vriendenschaar wilde gaan tegen opstellen. Roan juist tegen de boomlange heer van Vriendenschaar (Daan Kamsteeg) uit laten komen was de voorkeur van Stephan.
Dit betekende dus een wissel opofferen om het tegen opstellen van Vriendenschaar te voorkomen en Roan na het fluitsignaal direct in brengen tegen Daan.
De vechtlust, het willen winnen en wat extra’s willen doen voor je team zat nog goed in het systeem van HKC A1. Ondanks wat lengteverschil hier en daar in het nadeel van HKC wist de A1 formatie toch regelmatig de rebounds te pakken en ontstonden er meerschots aanvallen.

De eerste helft ging de sportieve strijd redelijk gelijk op. HKC kon Vriendenschaar scorend redelijk bijhouden en zijn niet echt ver achter gekomen, waardoor we de rust in gingen met een stand van 6 tegen 9.
Het coach praatje in de rust was dan ook: “volhouden, het gaat goed, zo doorgaan, beter afronden, vertrouwen in je schot, op het juiste moment schieten, rust bewaren, en elkaar blijven coachen dan gaat alles goed komen”.
Stephan had gelijk. Voordat ik goed en wel mijn koffie en broodje op had was de stand alweer gelijkgetrokken naar 10-10 (het broodje smaakte overigens weer goed complimenten aan het keuken personeel!)
Janine zat heel goed in de wedstrijd en haar directe dame werd ook gewisseld. Helaas voor Vriendenschaar had dit niet het gewenste resultaat, Janine bleef maar scoren, ben de tel kwijt geraakt sorry maar het waren er zeker 7 of 8.
De maandag conditietraining ging zijn vruchten afwerpen. HKC A1 kon het hoge tempo gemakkelijk volhouden en wist afstand te nemen van Vriendenschaar A1 die steeds onzekerder oogde en waar het zelfvertrouwen een deuk had opgelopen. De mentale weerbaarheid nam af en de eerste verlies partij voor Vriendenschaar A1 zat er aan te komen.

De slotfase was van hoog niveau en HKC A1 won de wedstrijd uiteindelijk met 18 tegen 15. Een overwinning om zeker trots op te zijn. Maar winnen doe je als team samen met je coach en met de nodige ondersteuning vanuit de vereniging. Goede samenwerking, respect voor elkaars mening en openheid naar elkaar. Het is goed om te zien dat deze zaken dik voor elkaar zijn bij HKC .
De doelstelling voor dit jaar veld is al behaald, veel succes met het vervolg van de veldcompetitie.

Trotse coachvader
Ron Ligtmans

Aktie van Mark Klop in HKC 1 - Dindoa 1