Wedstrijdverslag HKC A1 – Animo A1

Zaterdag 1 februari was het dan zover. HKC A1 moest het als lijstaanvoerder opnemen tegen de nummer drie uit de poule Animo A1 uit Geldermalsen. Het was een bijzondere hectische week geweest. HKC A1 aanvoerder Roan kon namelijk niet van de partij zijn, omdat hij moest starten in de basis van HKC 2. Social media maakte overuren, maar er is niemand groter dan de club dus moest er gehoor gegeven worden aan deze aderlating.

Yaron Hooikaas uit de A2 zou in de basis starten op de plaats van Roan, Daniel kreeg de aanvoerdersband. Een bijkomend voordeel was wel dat HKC A2 vrij was deze zaterdag zodat de reservebank goed gevuld was. Anthony, Melinda, Kelvin en Nina waren de extra reserves. Geweldig dat we over jullie konden beschikken echt top!
In huize Ligtmans waren de opstelling en teamaanpassingen het dagelijks gesprek aan de eettafel. Yaron en Anthony trainen heel de week al mee met HKC A1 en toonde veel inzet.
Coach Stephan was zeer te spreken over het  getoonde spel ten tijden van het trainingspartijtjes en het scorende vermogen van de invallers. Maar het onderbuik gevoel bleef opspelen. Hierbij de uitwedstrijd tegen Animo nog vers op het netvlies hebbende, en de narrow escape in deze wedstrijd waardoor HKC A1 pas in de laatste minuten toch nog de volle winst wist te pakken in een wedstrijd waar HKC 80% van de tijd tegen een achterstand had aangekeken.

Doelstellingen voor aanvang wedstrijd:

  • Team opdracht: houden aan de gemaakte afspraken
  • Opdrachten zo goed mogelijk uitvoeren en de rust bewaren
  • Voor-verdedigen en maximale druk op de Animo aanval zetten
  • Snelheid in de aanval en op de juiste momenten tot schot komen
  • De rebound pakken en herhalen
  • Actieve coaching in de verdediging
  • De tegenstander Animo op meer dan 100 tegen doelpunten zetten in de competitie
  • Zelf niet meer dan 15 tegendoelpunten oplopen.
  • Bovenal genieten en gaan voor de winst

Met veel HKC thuispubliek ging de topper dan echt van start. De verdediging van beide ploegen stond als een huis waardoor het best lang duurde voordat de eerste scores op het bord verschenen. Maar al snel was het HKC A1 die een voorsprong van 3 tegen 1 liet noteren, en goed aanvallend spel liet zien. Janine viel in het bijzonder op in de eerste helft door haar schotpercentage van ruim 70%. Coach Kommer van de A2 maakte nog de opmerking dat zij qua schotpercentage klaar was om in de Korfbal League deel te nemen. Haha.

Door het zeer verzorgde spel van de HKC A1 formatie gingen we de rust in met een stand van 9 tegen 7. Victor, de core-stability en conditie trainer van de maandag, was ook toeschouwer op de tribune en had er alle vertrouwen in dat HKC A1 in de tweede helft het verschil zou gaan maken. Hij had gelijk, HKC begon zeer sterk aan de tweede helft en al snel was er een gat van 4 of meer doelpunten in het voordeel van HKC. De coaching onderling was opvallend goed verzorgd. Rebounds waren meer dan goed, veel onderscheppingen en soms oogstrelend korfbal als resultaat.
De trainingstruc-bal van Janine en Ruben was de kers op de taart en de waardering van het publiek was duidelijk hoorbaar. Het was genieten op de tribune. Zonder spelers te kort te doen mijn oprechte complimenten aan Yaron voor zijn geweldige invalbeurt. Man wat speelde jij goed! En natuurlijk ook Anthony die zijn inval opdrachten meer dan voortreffelijk uitvoerde en in zijn eerste aanval direct wist te scoren. Top man!
De einduitslag werd bepaald op 22 – 15. Wat een geweldige overwinning proficiat allemaal!

Quote  van de trainer  “Een doel zonder een plan is slechts een wens”

Trotse coachvader,
Ron Ligtmans

Moment in de wedstrijd HKC 1 - KCC 1 op 8 februari 2020