Wedstrijdverslag GKV/Enomics A1 – HKC- A1

De succesreeks blijft maar voortduren voor HKC A1! Vandaar nog maar weer even een kort verslag van de prestatie van afgelopen zaterdag.
HKC A1 moest het opnemen tegen GKV/Enomics A1 uit Gorinchem, de winnaar van het HKC toernooi voorafgaande aan de start van de veldcompetitie. GKV/Enomics had wel wat wisselingen in hun opstelling en kon onder andere niet beschikken over twee basis heren.
Na de vele regenval van afgelopen week waren de weergoden ons goed gestemd. Het was droog en de temperatuur was prima voor een potje korfbal.

Aan de eettafel thuis bij de Ligtmansjes was de topper tegen GKV/Enomics afgelopen week regelmatig onderwerp van gesprek geweest.
Wat kunnen we doen?, hoe gaat het strijdplan er uit zien?, maken we kans?, gaan we winnen en meedoen in de top?
De stelling van Stephan was dan altijd: “Wij kunnen van elke ploeg winnen, als wij als team spelen en de goede kansen pakken, maar dan moeten we het scorend wel kunnen bijhouden”.

HKC A1 startte zeer voortvarend en al snel was daar de time-out voor GKV bij een stand van 2 tegen 6. Het verloop van de eerst helft was in het voordeel van HKC en we gingen dan ook de rust in met een stand van 10 tegen 12. Stephan wist zijn team gemotiveerd en scherp te houden, en telkens weer te herinneren aan de gemaakte afspraken.

Door het fanatisme van coach Stephan werd door hem veelvuldig het woord “Hé Hé” gebruikt, wat ook was opgevallen bij het GKV-thuispubliek, die dit dan herhaalde om ook maar te proberen de coach en zijn team uit hun flow te krijgen. Zolang de opmerkingen niet hatelijk op de persoon gericht zijn vind ik dit acceptabel. We hebben dan ook een zeer sportieve en spannende wedstrijd gezien.
Voor de meegereisde HKC supporters, ouders van de spelers, coach van HKC A2 en mensen vanuit het HKC bestuur was het afzien als HKC A1 supporter. Alle steun was nodig! Bedankt voor jullie aanwezigheid en aanmoedigingen. Top!

De druk van GKV Enomics A1 was aan het einde van de tweede helft enorm. GKV pakte telkens de aansluiting en gaf zich zeker niet zomaar gewonnen. Zelfs het aanvragen van een 3e, niet toegestane 😊, time-out was één van de speldenprikjes vanuit HKC om de thuisploeg maar uit hun ritme te halen. De druk bleef echter aan en GKV en bleef maar aanklampen.
In de eindfase volgende een slimme zet vanuit coach Stephan, door de 2 HKC spitsen 5 minuten voor tijd van vak te laten wisselen,
waardoor deze het verschil konden maken. Een belangrijke rol hierbij voor de dames welke aanvallend in dienst van de spits gingen spelen.
Het team van HKC A1 voerde deze opdracht onder zware druk perfect uit en wisten ook nog te scoren waardoor het plan super goed slaagde. De scheidsrechter floot voor de laatste maal bij een eindstand 20 tegen 21 op het scorebord.

Trotse coachvader,
Ron Ligtmans

Aktie van Mark Klop in HKC 1 - Dindoa 1Moment in de wedstrijd HKC 1 - Tweemaal Zes 1