Wedstrijdverslag Bekerwedstrijd HKC A1 tegen KCC A1

Woensdagavond 9 oktober was het dan zover. Om 19:30 uur de bekerwedstrijd tussen HKC A1 en KCC A1.
De doelstelling was enigszins bijgesteld omdat KCC A1 een Hoofdklasse ploeg betreft.
Niet meer dan 20 doelpunten tegen krijgen en zelf er zeker 10 maken en genieten van de wedstrijd was het doel voor HKC.

Echter na 15 minuten moest HKC A1 deze doelstelling loslaten en gaan voor de winst.
Tegen alle verwachtingen in kon de ploeg onder de gedreven leiding van Stephan Ligtmans gewoon partij bieden.

De HKC junioren waren scherp, gefocust en zeer goed gemotiveerd om zeker niet af te gaan tegen de Hoofdklasse A1 ploeg van de Korfbal Combinatie uit Capelle.

Als een hecht team werd er gestreden en gevochten om elke bal, zozeer dat er in het begin van de eerste helft wel 8 schoten uit 1 aanval konden ontstaan.
Geweldig om te zien dat je als homogeen team zo boven jezelf kan uitstijgen. Vertrouwen was er zeker in de coach en zeker tussen de spelers onderling.

Voor ik het door had was het rust met een tussenstand van 8-9 in het voordeel van KCC. Voor HKC tot zover een zeer goed resultaat.

Snel een bak koffie, een sigaar roken en op naar de tweede helft.

HKC A1 was na de peptalk in de rust van Stephan nog gemotiveerder en gedreven.
Al snel werd de stand gelijk getrokken en kon HKC zelfs 2 doelpunten voorkomen. De schrik zat er behoorlijk in bij de Capellenaren.

Jammer genoeg kon de voorsprong niet vergroot worden en floot de scheidsrechter bij een stand van 14-14 voor het einde van de wedstrijd. Deze gelijke stand betekende een verlenging van 2x 5 minuten.

In de verlenging kwam HKC achter met 14-15 maar toonde wilskracht en kwam knap terug tot 15-15.
De spanning stond er vol op maar het tactisch spelletje van de coach bleek te werken.
De heren zakken wanneer het kan en de rebound pakken en je niet laten afschieten, wachten op juiste moment en geduld bewaren, vertrouwen dat het goed komt, en gewoon je ding doen volgens Stephan.

Strafworpen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Nadat beide teams allemaal een stafworp hadden genomen was de stand nog steeds gelijk.
Over dus op de knock-outs. Alles werd uit de kast gehaald om KCC uit hun ritme te krijgen zoals het vieren van de overwinning zonder dat deze er was.
et mocht echter niet zo zijn. KCC nam de strafworpen net iets beter en bekert een ronde verder.
Erg jammer, maar blijft over de team prestatie die van zeer hoog niveau getuigde en zeker veel perspectief biedt voor het komende zaalseizoen.

Spelers en coach, het was een lust om te zien waartoe jullie in staat zijn als TEAM , en het een hoofdklasser zo moeilijk te maken.

Een trotse coach-vader,
Ron Ligtmans