VSB-toernooi 2013 (compleet verslag)

Zaterdagmiddag 15 juni zijn in totaal 11 teams op een winderig maar zonnig HKC-veld aktief geweest. Om 13.15 uur werd het startsignaal gegeven waarna in 2 poules wedstrijden zijn gespeeld. In poule A waren het de Nederlofjes en Hak & Baak & Zo die om de 1e plaats streden; in poule B waren de Webers en TZN aan elkaar gewaagd.

Een vurig duel om de bal in het VSB-toernooi

Nieuw dit jaar was dat na circa 12 minuten wedstrijd ook nog 4 minuten strafworpen werden genomen door alle spelers van de teams. Er bleken daarbij onverwachte talenten rond te lopen die met wind mee heel gemakkelijk scoorden; meer ervaren korfballers gaven juist de wind als excuus voor enkele missers.

Om 16.15 uur waren de poulerondes afgelopen waarna de finalerondes zijn gespeeld, waarbij het onderling resultaat in de poules beslissend was voor de te spelen wedstrijd, met de volgende uitslag als resultaat:

 1. De Webers
 2. Hak & Baak & Zo
 3. TZN
 4. Nederlofjes
 5. Team Geen Flauw Idee
 6. Cupkekies
 7. JeVee
  Brullende Leeuwen
 8. Team Op Weg
 9. Egasjes
 10. De Jannies

Het aantal gescoorde strafworpen per team lag dicht bij elkaar; iedereen scoorde tussen de 30 en 40 maal, alleen de Cupkekies hadden de grens van 40 gepasseerd en gingen met 41 ballen door het mandje met de eer strijken. De prijs daarvoor was het toezingen van de 16 jaar geworden J.S. van dit team.
Om net voor 17 uur is de uitslag bekend gemaakt en heeft ieder team een heerlijke taart van Bakker van der Grijn gekregen.

De evenementencommissie bedankt iedereen voor het meedoen en meehelpen en de positieve reakties die zijn ontvangen, en wenst iedereen een prettige vakantie. Op naar VSB 2014 !

Fotoverslag

{oziogallery 677}