Vriendenschaar winnaar HKC jeugdtoernooi

Traditioneel aansluitend op het HKC regiotoernooi voor senioren welke in het weekend van 23 en 24 augustus op de velden in Boven-Hardinxveld is gespeeld, werd afgelopen zaterdag 31 augustus het HKC jeugdtoernooi voor D1, C1, B1 en A1-teams georganiseerd.

Buiten de club uit Boven- Hardinxveld zelf deden dorpsgenoot Vriendenschaar, GKV (Gorinchem) en Kinderdijk (Alblasserdam) mee aan dit toernooi.
Vriendenschaar mocht zich na afloop op doelsaldo kronen als winnaar van het toernooi. De basis voor deze overwinning werd zeer knap en ook verrassend door Vriendenschaar B1 gelegd.

Regiojeugdtoernooi 2013

Het toernooi begon zaterdagmorgen 09:00uur al vroeg met de eerste wedstrijden.
De D1 en C1 teams speelden ’s morgens hun drie partijen. Bij de jongste deelnemers wist Kinderdijk D1 overtuigend met overwinningen in alle 3 hun wedstrijden de winst in hun poule te grijpen. Voor alle deelnemende teams was er door diverse anonieme sponsoren van HKC een eet- en drinkpakket voor elke spelers/speelsters samengesteld. Dit pakket gevuld met sportdrank, fruit en ook snoepgoed werd door de deelnemende jeugd zeer goed ontvangen. Vanaf deze plaats ook nogmaals onze hartelijk dank aan deze sponsoren.
In de C1-poule was de winst voor GKV C1. Net als Kinderdijk D1 bleef ook GKV C1 in deze poule ongeslagen. Vriendenschaar C1 wist de 2 duels tegen HKC en Kinderdijk ook te winnen, maar de sterke aspiranten uit Gorinchem waren in het onderlinge duel tegen Vriendenschaar C1 de beste.

Na de prijsuitreiking voor de D en C ploegen door voorzitter Jaap Tromp en een korte pauze mochten de B1 en A1 teams vanaf 12:30 uur aantreden. Helaas had Vriendenschaar A1 zich in verband met competitieverplichtingen moeten afmelden zodat het wedstrijdschema in deze poule aangepast was en de overige ploegen 2x een wedstrijd 24 minuten tegen elkaar speelde.
Bij de B-aspiranten werd de strijd om de overwinning in de poule zoals eerder vermeld in het voordeel van Vriendenschaar B1 beslist. Verrassend omdat Vriendenschaar B1 van alle 4 de deelnemende ploegen in de laagste poule in de competitie uitkomt. Hun overwinning was dan ook des te knap. HKC B1 en GKV B1 eindigde op een gedeelde 2e plaats.

In de A1 poule ging HKC A1 er met de overwinning vandoor. 3 maal een overwinning waarvan 2x tegen GKV A1 en 1x tegen Kinderdijk waren voldoende om de 1e plaats in deze poule op te eisen. Kinderdijk eindigde met 4 punten op plaats 2 en GKV werd derde en laatste met 2 punten.
Aanstaande zaterdag treft HKC A1 GKV A1 opnieuw. Ditmaal voor de competitie. De 2 overwinningen op het toernooi mogen enigszins vertrouwen geven aan de ploeg van Ruud en Arjan maar A1 zal deze wedstrijd zeker niet gemakzuchtig in moeten gaan. De trainers zullen hier ook zeker voor waken.

Nadat de laatste wedstrijden gespeeld waren werd het tijd om de balans van de dag op te maken. Na het optellen van de punten van alle teams eindigde alle verenigingen op 12 wedstrijdpunten.
Vriendenschaar wist dit met 3 teams te doen terwijl de overige verenigingen met 4 teams meespeelden. Ook het doelsaldo was in het voordeel van de ploeg uit Beneden-Hardinxveld. De aanvoerder van Vriendenschaar B1 mocht dan ook de bij het toernooiwinst horende beker onder gejuich van zijn ploeg in ontvangst nemen.

Fotoverslag jeugdtoernooi

Foto’s zijn afkomstig van: Martin de Rooij.

{oziogallery 781}