Vriendenschaar 18 – HKC 15

In de derde wedstrijd van de veldcompetitie in de overgangsklasse, stonden de rivaliserende Hardinxveldse hoofdmachten Vriendenschaar en HKC tegenover elkaar. Na een zeer spannende en fanatieke wedstrijd was het Vriendenschaar dat aan het langste eind trok. De eerdere winst op Kinderdijk en de mindere wedstrijd tegen Oranje Wit, was motivatie genoeg om de wedstrijd tegen Vriendenschaar met volle inzet in te gaan.

Een sterk aanvallend begin van HKC resulteerde in een snelle voorsprong van 2 – 5. Vriendenschaar kon dit echter snel recht trekken en al snel stond er een gelijke stand van 5 – 5 op het scorebord. Er werden veel doelpunten gemaakt aan weerszijden door persoonlijke fouten in de rebound duels. De score bleef echter de gehele wedstrijd zeer dicht bij elkaar liggen, welke de spanning en entertainment van het publiek ten goede kwam binnen de Hardinxveldse derby. De periode naar de rust toe verliep in het voordeel van HKC, maar Vriendenschaar bleef niet ver achter. Na vele schitterende doelpunten door beide hoofdmachten, waarbij HKC continue de leidende ploeg was, werd een ruststand van 11 – 12 in het voordeel van HKC op het scorebord geplaatst.

Het beeld van de tweede helft leek even een herhaling te worden van de eerste helft, aangezien het niet lang duurde voor de score van 12 – 13 werd bereikt. HKC was op dat moment nog steeds de leidende ploeg, maar het duurde niet lang voordat Vriendenschaar langszij kon komen en zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kon komen. Mede dankzij enkele doelpunten van invallers aan beide zijden, was het Vriendenschaar dat de lichte voorsprong kon behouden en zelfs nog iets kon uitbreiden. Al met al was het een spectaculaire wedstrijd met veel spanning en van hoog niveau wat zeker toekomst moet bieden in de komende wedstrijden.