Voorbeschouwing Vriendenschaar 1 – HKC 1

In speelronde 5 staat de onvervalste Hardinxveldse korfbalderby Vriendenschaar – HKC op het programma.
Eén ding is op voorhand al zeker. Een speciale en unieke ontmoeting zal het zaterdag voor beiden zeker worden.
Zonder fysiek publiek zal een ontmoeting in competitieverband tussen beide clubs waar de supporters normaliter wel voor warm lopen een rare gewaarwording zijn. Een bijzondere wedstrijd in een bijzondere tijd.

Met de overtuigende 30-20 overwinning op DOS van afgelopen week nog in het achterhoofd, waar zeker in de eerste 20 minuten korfbal op zeer hoog niveau kon worden geëtaleerd, reist HKC zaterdagmiddag af richting Sluisweg voor de ontmoeting met dorpsgenoot Vriendenschaar.  Vriendenschaar speelde afgelopen zaterdag zelf niet in verband met een aantal corona besmettingen bij tegenstander Oranje-Wit.
Een aantal spelers van Vriendenschaar 1 waren tijdens de wedstrijd van HKC 1 tegen DOS daarom in de gelegenheid de aanstaande opponent live te observeren. De ploeg van trainer/coach Jorrith Ekelmans is het seizoen goed begonnen met 2 thuisoverwinningen op Valto en Excelsior en een nederlaag uit bij DOS (W).

Met 4 punten uit 3 wedstrijden staat de ploeg op een gedeelde vierde plaats met het Delftse Excelsior welke wel al een wedstrijd meer speelde. Met als eerste doelstelling handhaving in de overgangsklasse is hiermee al een goede stap gezet. Zeker de prima overwinning op Valto maakte indruk.

De naam van Jorrith Ekelmans is eerder al gevallen. Inderdaad de broer van HKC trainer/coach Marrien Ekelmans.
Samen speelden ze vroeger voor Excelsior en beiden kozen na hun actieve korfbal carrière voor het trainersvak.
Zaterdag staan de heren voor het eerst tegen over elkaar als eindverantwoordelijke van hun 1e teams.
Naast een derby ook een broederstrijd dus. Ook voor trouwe supporters Pa en Ma Ekelmans een speciaal moment. Dat de beste mogen winnen 😊.

Marrien deelt de eindverantwoordelijkheid bij HKC 1 met Peter Kamsteeg. Geen onbekende aan de Sluisweg…  Teruggekomen van Oranje-Wit was Peter een grote aanjager en katalysator in de opmars van Vriendenschaar 1 in het Nederlandse (sub)topkorfbal eind vorige eeuw en het begin van deze eeuw. Ook buiten het veld heeft Peter in diverse trainers- en kaderfuncties op sportief gebied en ook vereniging breed veel voor Vriendenschaar betekend. Zaterdag echter in de rechtse dug-out voor bezoekende ploegen tegen zijn eigen vereniging.
Zijn winnaarsmentaliteit is bij Vriendenschaar uiteraard bekend dus op cadeautjes zal niet gehoopt worden.

De kern van de basisploeg van Vriendenschaar bestaat uit Krista van Hunnik, Milou Klijn, Papendrechter Julian Voorwinden, Christiaan Brouwer, Jorrit Muilwijk en Peter Visser. Afgelopen zomer verstrekte het team zich met Lisette Mikkens welke overkwam van Vitesse uit Barendrecht en Quinty van Gemert van Merwede. De net als Julian Voorwinden in Papendrecht woonachtige Marijn Bakema heeft het afgelopen jaar ook een plek in het team van Jorrith Ekelmans  weten te bemachtigen. De capaciteiten van het thuisteam zijn bekend en aan de staf van HKC hier een passend strijdplan tegen te ontvouwen.

HKC start zaterdag als koploper en grote favoriet voor de winst aan het onderlinge duel. Zonder de aanwezigheid van publiek langs het veld zal het wel een vreemd duel zijn. De ambiance van een veredelde oefenpartij waarin de support, sfeer en een brul van Vriendenschaar coryfee Dirk Verspuij vanaf de terraskant gemist zal worden.
De drive en spirit zal helemaal uit de team zelf moeten komen. Wie kan als beste de intrinsieke motivatie opbrengen.
Om het publiek via digitale middelen toch mee te laten genieten wordt door de thuisclub aan een livestream gewerkt wat we als bezoekende ploeg uiteraard zeer zullen waarderen. HKC zal net als afgelopen zaterdag sterk willen starten en direct de toon zetten. Vriendenschaar zal hier vanzelfsprekend niet aan mee willen werken en HKC in haar spel willen dwarsbomen. Hoe dan ook beloofd het een gedenkwaardige zaterdag te worden.

Programma speelronde 5 (OKD)

Programma speelronde 5 (OKD)

Stand Overgangsklasse D

Stand Overgangsklasse D