Voorbeschouwing TOP (A) – HKC

Na 3 speelronden in de hoofdklasse A heeft HKC éénmaal gelijk gespeeld, éénmaal gewonnen en éénmaal verloren. Resultaten van de tot nu gespeelde wedstrijden ook in deze volgorde. HKC staat hiermee voorlopig op een gedeelde 4e plaats op de ranglijst. Zaterdag staat voor de BMN De Klerk-ploeg een uitwedstrijd bij KV TOP in Arnemuiden op het programma. Met het oog op deze ranglijst voor de promovendus al vroeg in het zaalseizoen een sleutelduel.

Korfbalvereniging TOP, wat betekent “Tot Ons Plezier”, is in de 2e wereldoorlog op 1 mei 1941 in de Zeeuwse stad Arnemuiden opgericht. Deze kleine stad Arnemuiden telt momenteel zo’n 6.000 inwoners. Als clubkleuren kozen de oprichters van TOP in de oorlogstijd ook voor wit-zwart. Door de moeilijke tijden konden er geen “textielpunten” gemist worden voor sportkleding. Een wit shirt had iedereen en er zelf zwarte banen op aanbrengen kon iedereen ook zelf. Later werden de clubkleuren van TOP gewijzigd naar het huidige rood-witte tenue.

TOP heeft na 3 speelronden 1 winstpunt meer behaald dan HKC. In de 1e wedstrijd van het seizoen werd er gewonnen van en bij Nieuwerkerk. Het nog ongeslagen KCC was in de daaropvolgende wedstrijd ook de baas over TOP. In Arnemuiden won KCC overtuigend met 20-28. Afgelopen weekend speelde de ploeg van coaches Leon van Belzen & Edwin Coppoolse in Amsterdam tegen Rohda. Net als HKC moest TOP tegen Rohda 18 tegendoelpunten incasseren. Zelf scoorde het team 36 keer. Maar liefst 26 treffers waren hierbij van vrouwelijke makelij. Anita de Ridder scoorde negen treffers voor haar ploeg.

Deze Anita de Ridder is samen met Jeanine Marijs de bekendste speelster uit het team van TOP. Anita de Ridder speelde in het seizoen 2017-2018 in Papendrecht bij PKC/SWKgroep.
Leuk weetje hierbij dat Anita in haar korfbalperiode bij PKC na trainingsavonden regelmatig overnachtte in huize Kees en Marjan (ouders van Mark) Klop in Boven-Hardinxveld. Voor haar dus zaterdag een weerzien met veel bekende gezichten. Jeanine Marijs, in december 2015 debuterend tijdens de Korfbal Challenge bij de Golden Tulips (Nederlands korfbalteam), is net als Anita de Ridder een zeer makkelijk scorende dame. Al jaren begeerd door diverse League clubs maar haar club TOP nog altijd trouw gebleven. Bij de Walcherse formatie zijn het sowieso vaak de vrouwen die het merendeel van de scores voor hun rekening nemen. Zo ook tot dusver dit zaalseizoen. Aan John Spek en André Kuipers de opdracht om hier weer als team een verdedigend plan tegenover te stellen.

In de maandageditie van AD De Dordtenaar / AD Rivierenland stond deze week geschreven dat HKC door het nipte verlies bij KCC voorlopig naar het tweede plan is verwezen. Een blik op de stand geeft aan dat dit echter niet het geval is. Zoals vooraf ook verwacht staan alle teams in deze sterke hoofdklasse A nog dicht bij elkaar. De wedstrijd van aanstaande zaterdag is, ook gezien het programma, in die zin wel een sleutelduel. Bij verlies zal de bovenkant van de ranglijst voorlopig even uit zicht geraken. Winst is nodig om in de top van de poule te blijven acteren.
Verdedigend zal dan het goede niveau uit de wedstrijd van afgelopen zaterdag vast gehouden moeten worden. Aanvallend werd er vanuit het collectief in de wedstrijd tegen KCC veel te weinig gebracht. Dit zal tegen TOP beter ingevuld moeten worden. Coaches Spek en Kuipers zullen hun ploeg hier zeker handvaten voor geven. Aan het team om hier ook uitvoering aan te geven.

De wedstrijd in Arnemuiden zal onder leiding staan van scheidsrechter Arthur den Ouden uit Den Haag. Eerder floot hij HKC 1 in 2017 tijdens de uitwedstrijd op het veld bij ASVD in Dronten. Den Ouden wordt geassisteerd door Wouter Vernhout. Juryvoorzitter is net als afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij KCC de heer Arie Kranenburg uit Alphen aan de Rijn.

Door sponsor Den Dunnen Bouwonderneming uit Boven-Hardinxveld is het mogelijk gemaakt dat ook zaterdag weer een supportersbus van Verschoor Reizen het eerste team van HKC naar Arnemuiden zal volgen om hen aan te moedigen. Aanvang van de wedstrijd om 17:20 uur in sporthal De Blikken in Arnemuiden.

Stand na 3 speelronden

Programma speelronde 4