Voorbeschouwing SDO/Fiable – HKC

In speelronde 6 staat voor koploper HKC 1 de uitwedstrijd bij nummer 2 van de ranglijst SDO/Fiable op het programma.
Ook op de 2e zaterdag van oktober zal net als een week eerder geen publiek toegang mogen hebben tot deze wedstrijd.
De tot nu toe herfstige omstandigheden in oktober met nat en onstuimig weer maken het buitenkorfbal niet bijzonder aantrekkelijk.
Er zijn zaterdag echter gewoon weer 2 felbegeerde punten te verdienen die graag mee naar Hardinxveld genomen worden.
Met de helaas nog steeds fors oplopende besmettingscijfers die ook als een donderwolk boven de zaalcompetitie samenpakken is het wel mogen en kunnen spelen van wedstrijden ook al een plezier op zich.

Plaats van handeling aanstaande zaterdag is het dorp Kamerik, wat valt onder de gemeente Woerden in de provincie Utrecht. Kamerik is een dorp welke, inclusief het dorpje Kanis wat bestuurlijk en statistisch gezien tot Kamerik behoort, 3.860 inwoners telt.
Een relatief klein dorp dus. Des te knapper dat SDO, wat staat voor Samenwerking Doet Overwinnen, al vele jaren op hoog niveau in korfballend Nederland acteert.
Een goed geleide club met een duidelijke visie, goede jeugdopleiding en ambitie laat zien dat kwaliteit ook zonder kwantiteit mogelijk is.
De clubnaam SDO komt vaker voor bij korfbalverenigingen. In totaal spelen er 5 clubs in Nederland met deze naam.

SDO, dit seizoen de naamskoppeling aangegaan met sponsor Fiable Administraties, is het seizoen goed begonnen. Met een 17-4 thuisoverwinning in speelronde 1 op Oranje-Wit schoot SDO/Fiable uit de startblokken. Ook de 2e wedstrijd uit bij Valto werd met duidelijke cijfers in een 13-23 overwinning omgezet. Na deze wedstrijd het eerste en enige puntverlies door een gelijkspel thuis tegen DOS (W) waarin SDO de voorsprong in de wedstrijd verspeelde.
Een week later volgende, opnieuw thuis, een wat moeizamere 18-15 overwinning op nummer laatst ONDO. Afgelopen weekend speelde het team onder leiding van Alwin Smit de geplande wedstrijd bij Excelsior niet. Van de door SDO 4 gespeelde wedstrijden werden er tot dusver dus 3 stuks op het nieuwe kunstgras in Kamerik gespeeld.

Trainer/coach Alwin Smit nam als clubman de taak van hoofdtrainer deze zomer over van Edwin Visser. Visser verliet het team wat afgelopen seizoen zowel op het veld (2e plaats bij afbreken seizoen) als in zaal (7e plaats) in de overgangsklasse speelde alweer na 1 seizoen.
Ook Jelmer Beijeman (naar Excelsior), Gerhard Gouderjaan (naar Nieuwerkerk) en Sander Harinck (voorheen o.a. Tjoba en Vriendenschaar) zijn dit seizoen niet meer beschikbaar. Daarentegen staat de komst van Bob van der Weide, Nathan Marck en Kenneth de Ronde (23) welke alle drie overkwamen van Nieuwerkerk. Rosanne Lansbergen maakte al eerder de overstap van Nieuwerkerk naar SDO.

Met nog 3 speelronden op het veld te gaan is HKC als ploeg op zoek naar de vorm welke in de zaalhoofdklasse nodig zal zijn om hier potten te kunnen breken. Sterke momenten op het veld worden nog afgewisseld met mindere perioden. Stabiliteit en controle is waar een wedstrijd lang door het team naar wordt gestreefd. Zaterdag een goed moment om tegen een sterke tegenstander te peilen waar HKC 1 hierin nu staat.
Mark Klop speelde op zaterdag 9 december 2017 zijn allerbeste wedstrijd voor HKC tegen hetzelfde SDO en wist toen tot 15 velddoelpunten te komen.
Kan het Oranje-Groen hem zaterdag opnieuw inspireren?
Aanstaande dinsdag 13-10 spelen HKC 1 en 2 opnieuw. Dan in vriendschappelijke vorm in de zaal bij Fortuna/Delta Logistiek

P.S. SDO/Fiable zal de livestream verzorgen. Mogelijk dien je hiervoor te abonneren op het Youtube-kanaal van SDO/Fiable. De wedstrijd is dan te bekijken op: https://www.youtube.com/channel/UCu3yAZM64JDAro3mw3uxc_Q

Programma speelronde 5 (OKD)

Programma speelronde 6 (OKD)

Stand Overgangsklasse D

Stand Overgangsklasse D

RABO Clubsupport