Voorbeschouwing Oranje-Wit 1 – HKC 1

Na een goede start in de competitie met een thuisoverwinning op Valto staat voor HKC 1 aanstaande zaterdag de 1e uitwedstrijd op het programma. In Dordrecht is Oranje-Wit op sportpark Stadspolders de tegenstander. In tegenstelling tot HKC begon Oranje-Wit de competitie met een valse start en zal zich hier voor het thuispubliek zeker voor willen revancheren.

Hardinxveld-Giessendam maakt sinds 1 januari 2018 officieel deel uit van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden en het Drechtstedennetwerk. Dor-drecht (afgeleid van het Latijnse traiecto | traiectum ‘doorgetrokken, doorwaadbare plaats) is binnen deze Drechtsteden de grootste plaats. Aanstaande zaterdag en heuse derby op het programma dus. Beladen zijn de ontmoetingen tussen HKC en Oranje-Wit echter niet. In de historie troffen beide clubs elkaar wel regelmatig in competitieverband, beslissingswedstrijden en een finale om de toenmalige Rotterdam Dagblad Bokaal.

Waar afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Valto voor trainer/coach Marrien Ekelmans als voormalig hoofdtrainer van deze club een weerzien betekende is dit aanstaande zaterdag het geval voor kompaan Peter Kamsteeg. Als aanvoerder en onbetwiste leider van HKC 1 bracht Peter “zijn” HKC in 1998 op het veld en in de zaal, na de legendarische thriller tegen De Kapellen terug naar de 1e klasse. Peter vertrok die zomer met zijn vrouw, toenmalige vriendin, Lenny Kamsteeg-de Rover naar Oranje-Wit welke in die tijd op het hoogste niveau van Nederland speelden. Beiden wisten een plek in Oranje-Wit 1 te bemachtigen en beleefden hier op sportief maar ook sociaal gebied mooie jaren.

Oranje-Wit was het laatste decennium steevast in de top en subtop van het Nederlandse korfbal te vinden. Met veelal zelf opgeleide spelers en speelsters en gerichte versterkingen wist de club zich, met “mastodonten” als DeetosSnel en PKC om de hoek, hier lang knap staande te houden.
De laatste twee seizoenen heeft Oranje-Wit het moeilijk en moet de club een stapje terug doen en is opnieuw aan het bouwen. In de zaal zal Oranje-Wit na degradatie dit jaar in de 1e klasse gaan uitkomen. Doordat het Covid-19 virus het veldseizoen 2019-2020 als niet gespeeld bestempelde dit jaar hier wel een indeling in de overgangsklasse.

In de openingsronde van de competitie kreeg Oranje-Wit in Kamerik met 17-4 klop van SDO/Fiable.
HKC start deze veldcompetitie elke wedstrijd als favoriet en dit zal zaterdag dus niet anders zijn.
De ploeg van trainers Henno Ploeg en Maarten van Vliet zullen door deze nederlaag en met een duel tegen de titelfavoriet op het programma niet extra gemotiveerd hoeven worden een betere prestatie neer te willen zetten. In de voorbereiding op het veldseizoen werd GKV/Enomics 1 nog verslagen. Dat de jeugdige tegenstander tot veel meer in staat is dan het in Kamerik liet zien mag duidelijk zijn. Van onderschatting vanuit HKC zal ook zeker geen sprake zijn.
De wedstrijd staat, geassisteerd door Brian de Vree, onder leiding van de ervaren scheidsrechter Ron Ringma. Aanvang van de wedstrijd om 15:30 uur op sportpark Stadspolders in Dordrecht.

Stand Overgangsklasse D

Stand Overgangsklasse D

Programma speelronde 2

Programma speelronde 2

Aankondiging HKC - Excelsior