Voorbeschouwing Nieuwerkerk – HKC

Zaterdag de laatste competitieronde in de zaalhoofdklasse A waarin alle beslissingen reeds zijn gevallen. Tegenstander voor HKC het sterke Nieuwerkerk uit Nieuwerkerk aan den IJssel welke zich als nummer 2 van de reguliere competitie heeft geplaatst voor het toetje van de zaalcompetitie: de play-offs.

Na een prima afsluiting voor eigen publiek in de gewonnen wedstrijd tegen Fiks van vorige week zal HKC zaterdag in de laatste speelronde van de competitie ook in Nieuwerkerk aan den IJssel goed voor de dag willen komen om het zaalseizoen met een positief gevoel af te sluiten.
Ondanks dat de beslissingen in de reguliere competitie zijn gevallen kan HKC rekenen op een scherp en gemotiveerd Nieuwerkerk. Voor de thuisploeg geldt namelijk driemaal is scheepsrecht nu het zich, na de promotie in 2017 uit de overgangsklasse, in het 3e jaar op Hoofdklasse-niveau voor het eerst voor de play-offs heeft geplaatst. Tegenstander in deze best of three serie is Dalto uit Driebergen, de kampioen uit de Hoofdklasse A. Nieuwerkerk zal als underdog deze confrontatie aan gaan maar heeft hierin zeker ook kansen op succes.

De eerdere ontmoeting tussen HKC en Nieuwerkerk in sporthal Het Dok eindigde in een 21-22 overwinning voor Nieuwerkerk. Niels Stuurstraat zorgde bij een 21-21 stand in de slotminuut met een afstandsschot voor de terechte overwinning. Nieuwerkerk domineerde de wedstrijd, oogde feller en gretiger en wist met een goed tactisch plan de aanval van HKC te ontregelen.
Nieuwerkerk speelde als team sterk met absolute uitblinkers de van Dalto afkomstige Mats Rodenburg en de van Oranje-wit gekomen Job Brouwer.
Zaterdag voor HKC de kans om zich te revancheren op deze thuisnederlaag.
Nieuwerkerk zelf zal haar vorm en de winning mood als team zal willen vasthouden. Of dit in de beoogde samenstelling en vakopstelling is welke ook in de eerste wedstrijd tegen Dalto zullen gaan starten om hierin ritme te verkrijgen is nog de vraag.

Als scheidsrechter is de heer Errol Opering aangewezen welke HKC al tweemaal eerder deze zaalcompetitie floot tegen respectievelijk Avanti en KCC. De heer Opering zal deze keer niet geassisteerd worden door assistent Jos van Putten maar door assistent scheidsrechter Mark Meijers. De heer Hans Hogendorf uit Oegstgeest is aangesteld als juryvoorzitter.

Ook zaterdag zal HKC weer bijgestaan worden door haar trouwe supporters.
De supportersbus vertrekt al vroeg om ook HKC 2 hun de wedstrijd tegen Nieuwerkerk 3 te ondersteunen. Voor HKC 2 staan nog 4 speelronden op het programma waarin het met Fiks 2, Nieuwerkerk 3 en Fortuna/Delta Logistiek 3 strijd om het kampioenschap en promotie naar de reserve overgangsklasse.

Na zaterdag zal HKC 1 pas op 18 april weer opnieuw in competitieverband gaan uitkomen in opnieuw een uitwedstrijd tijdens de veldcompetitie. Na deze eerste ronde in de buitenlucht volgt opnieuw een onderbreking van 2 competitievrije zaterdagen. Op 08 mei 2020 zal HKC haar eerste thuiswedstrijd spelen op de prachtig vernieuwde velden aan de Tiendweg. In deze veldcompetitie staat HKC 1 ongeslagen aan kop van de ranglijst in de overgangsklasse B met een voorsprong van 3 punten op achtervolger DOS uit Westbroek. We hopen een mooi voorjaar met sportief succes voor de selectie tegemoet te gaan.

Stand na 13 speelronden:

Programma speelronde 14:

HKC D1Sportquiz 2020