Voorbeschouwing Merwede – HKC

De volgende wedstrijd voor HKC 1 is de derby tegen Merwede 1 in Sliedrecht. Zowel HKC als Merwede troffen deze competitie tot nu toe dezelfde tegenstanders. Beide teams wonnen hun wedstrijden van Vriendenschaar en Valto en verloren van Nieuwerkerk en Swift. Waar HKC echter na de teleurstellende start haar laatste 2 wedstrijden won is dit voor Merwede net andersom.

Voorafgaand aan de competitie had Merwede als promovendus zichzelf als doel handhaving gesteld. Met hierin belangrijke winstpartijen op concurrenten Vriendenschaar en Valto nam Merwede na 2 speelronden zelfs brutaal de leiding in de poule. De wedstrijden tegen respectievelijk Nieuwerkerk en Swift werden weliswaar verloren maar Merwede liet in grote delen van deze wedstrijden zien mee te kunnen met deze topteams uit de overgangsklasse. Een ploeg dus om rekening mee te houden en zeker niet te onderschatten

HKC en Merwede troffen elkaar de laatste jaren geregeld in de competitie. Altijd stonden deze wedstrijden garant voor strijd, spanning en een onvoorspelbaar scoreverloop. De laatste officiële ontmoeting tussen beiden, in het zaalseizoen ’16-’17, staat voor veel HKC’ers nog vers in het geheugen. In een zinderende ambiance in sporthal Het Dok wist HKC deze wedstrijd in winst om te zetten om zo op poleposition te komen voor het kampioenschap en promotie naar de zaalovergangsklasse wat zoals bekend ook werd binnen gehaald.
Aan de kant van de heren is het team van Merwede ten opzichte van deze wedstrijd uit februari 2017 nog hetzelfde. De mannen Bakker (Steven, Robert en Vincent) en Dennis van Eijl starten destijds in de basis en Ramon van Meeteren viel als 5e heer deze wedstrijd, met toen nog beperkte wisselmogelijkheden, in de 2e helft in.
Bij de dames is de ploeg uit Sliedrecht wel op diverse plaatsen gewijzigd.
Saillant detail is het treffen tussen HKC-speelster Rianne Swets en Merwediaan Robert Bakker. Zaterdag tussen 15.30 en 17.00 uur elkaars concurrenten maar daarnaast ook elkaars partner.
Uiteraard hopen we dat Rianne een leuke zaterdagavond en zondag samen zal hebben en bij Robert het sjacherijn.

HKC zal de stijgende lijn in spel en scores van de laatste weken willen doorzetten. Coaches Spek en Nieuwenhuizen kunnen zaterdag beschikken over een fitte en complete selectie en hopen weer op de steun van veel HKC-publiek te mogen rekenen.
Aanvang van de wedstrijd om 15.30 uur op Sportpark Thorbeckelaan in Sliedrecht. Voorafgaand zullen om 13.45 uur ook de reserve teams tegen elkaar spelen.

Mededelingen HKC