Voorbeschouwing KCC – HKC

Na in de eerste twee speelronden twee ploegen uit Amsterdam als tegenstander te hebben getroffen mag HKC 1 aanstaande zaterdag richting Rotterdam afreizen. KCC uit het naastgelegen Capelle aan den IJssel is in sporthal Schenkel de volgende tegenstander voor HKC in de hoofdklasse.

De club KCC, Korfbal Combinatie Capelle, is opgericht op 1 juli 1999 en is ontstaan uit een fusie van de korfbalverenigingen CKV De Kapellen en AKV De Bermen (beiden opgericht in 1963).
Bij de naam CKV De Kapellen bewaard menig HKC-lid nog altijd warme herinneringen.
Tegen deze club speelde HKC 1 namelijk één van de meest heroïsche wedstrijden uit haar 84-jarige bestaan. De beslissingswedstrijd voor promotie naar de eerste klasse in 1997 tegen de Kapellen 1 in sporthal de Dijk in Dordrecht was een regelrechte thriller. Na de reguliere speeltijd eindigde ook de hier opvolgende verlenging in een gelijkspel. Uiteindelijk bracht pas de tweede strafworpserie de beslissing en promoveerde HKC terug naar de eerste klasse.

In het seizoen 2008-2009 speelden de eerste teams van HKC en KCC op het veld in competitieverband voor de laatste maal tegen elkaar. In de zaal speelt KCC al vanaf 2006 op hoofdklasseniveau. In de seizoenen 2017-2018, met huidig HKC speler Eliza Roest als basisspeler, en 2018-2019 zelfs op het allerhoogste niveau in de Korfbal League. Als debutant in de hoofdklasse voor HKC cijfers om met respect naar te kijken.

KCC is het zaalseizoen uitstekend begonnen. Het team onder leiding van coaches Frits Wip, hij bracht Tempo afgelopen zaalseizoen ten koste van KCC naar de Korfbal League, en Ed van der Steen wist de openingswedstrijd tegen Fiks met 31-32 winnend af te sluiten. Ook in de uitwedstrijd bij TOP in Arnemuiden nam KCC na een ruime 20-28 overwinning de punten mee naar Capelle. Hierdoor is KCC als enige ploeg nog zonder puntverlies en daarmee ook de koploper in de poule. Het doel van de ploeg is ook om de play-offs te halen en zo snel mogelijk terug te keren naar de Korfbal League.

Frits Wip geeft aan: “Onze kracht zal dit seizoen vooral in de discipline komen te liggen. Als we dat goed uitvoeren gaan wij de play-offs halen.” De ploeg moet het bovendien hebben van het collectief en de brede selectie. De dames in de basisopstelling van KCC zijn Mandy Biesbroek, Tessa Noordzij, Demi van Oosten en Ruth Sprey. Het herenkwartet bestaat uit Mark Behrens, Stefan Dekkers, Julian Middelkoop en de van Oranje-Wit overgekomen Bo Oppe. Een team wat net als HKC dus over veel individuele kwaliteiten beschikt. Het collectief zal in de wedstrijd van zaterdag dan ook wel eens het verschil kunnen gaan maken. KCC is hierin op voorhand de favoriet. Het team speelt al langer met elkaar samen met hierbij de ervaring van een jaar spelen in de Korfbal League.

Voor de in Rotterdam woonachtige Nadhie den Dunnen betekend het duel van zaterdag een wedstrijd in haar “achtertuin”. Haar nog wel in Boven-Hardinxveld woonachtige jongere broer Danny, door de HKC aanhang liefkozend MaraDanny genoemd, aanjager van de ploeg zal ook in een top affiche willen excelleren. Voor Eliza Roest zal het spelen in sporthal Schenkel vertrouwd voelen. Nog steeds in zwart-wit maar nu als tegenstander van KCC. Aanvoerder en leider van de ploeg Corné Troost schoot tegen Rohda 10 van zijn 14 schoten binnen. Zal hij zaterdag weer gouden handjes hebben? Na herstel van haar knieblessure raakt Kelly de Bruin week na week beter in vorm. Kan ze zaterdag het volgende stapje richting haar topvorm zetten? Zo hebben ook Annelies, Veerle, Carmen, Mabel, Job, Mark hun eigen motivatie. Als team zal de ploeg van John Spek en André Kuipers er zaterdag echter moeten staan. Eigen belangen ondergeschikt aan de teamprestatie.
We kijken er naar uit!

Marcel Luttik en zijn assistent Joeri Kok, beiden afkomstig van Groen Geel/IJskoud de beste uit Wormer zijn zaterdag als arbitraal duo voor deze wedstrijd aangewezen. Juryvoorzitter is de heer Arie Kranenburg uit Alphen aan de Rijn. De heren Luttik & Kok zijn, gekozen door spelers en coaches uit de Korfbal League, in de afgelopen jaren meervoudig als beste scheidsrechterskoppel van Nederland gekwalificeerd. Samen floten ze ook de Korfbal League finales van 2015, 2017 en 2018.

Door sponsoren Sterrenburg Bouw en Biesheuvel & De Bruin Timmerwerken is het mogelijk gemaakt dat ook zaterdag weer een bus van Verschoor Reizen met HKC supporters richting Capelle zal gaan.
Ook zullen vele Boven-Hardinxvelders met eigen vervoer de hal weten te vinden.
Samen met de grote en fanatieke supportersschare van KCC hopen we er weer een korfbalfeestje van te maken. Graag tot zaterdag 20.00uur in Capelle aan den IJssel!

Stand na 2 speelronden: