Voorbeschouwing HKC – Oranje Wit

Aanstaande zaterdag alweer de laatste wedstrijd van de heenronde in de competitie voor HKC 1. Oranje Wit 1 uit Dordrecht is de laatste tegenstander in de poule waar nog niet tegen is gespeeld. Aanvang van de wedstrijd om 16.00 uur aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld.

Voor zowel HKC als Oranje Wit een cruciaal duel. In eerste instantie een wedstrijd met het predicaat ‘best of the rest’. Swift is ongeslagen leider en hierachter volgt, na het verlies in het onderlinge duel tussen de koplopers van afgelopen zaterdag, Nieuwerkerk.
De winnaar zaterdag blijft echter in het spoor van deze koplopers en is in het geval van leider Swift weliswaar afhankelijk van resultaten van deze sterke stabiele ploeg maar nog zeker niet kansloos. Voor de verliezer zaterdag zal een redelijk anoniem vervolg van de competitie het gevolg zijn. Kansloos voor de titel en zonder dat er gekke dingen gebeuren op voldoende afstand van de strijd om degradatie.

Oranje Wit heeft in 6 wedstrijden 7 punten behaald, 1 punt minder dan HKC.  Ook van Swift en Nieuwerkerk werd verloren. Winstpartijen waren er tegen Valto, GKV/Enomics en Merwede/Multiplaat. Tegen dorpsgenoot Vriendenschaar speelde de ploeg van trainers/coaches Maarten van Vliet en Henno Ploeg gelijk. Oranje Wit is een jonge talentvolle ploeg waar de boomlange routinier Jasper Kleingeld zorgt voor de balans. Op papier heeft het 1e team van Oranje Wit deze zomer qua opstelling een metamorfose ondergaan. In de praktijk een wijziging in de opstelling die vorig seizoen al was ingezet.

Na de 15-29 overwinning op GKV/Enomics zal HKC met het nodige zelfvertrouwen de ontmoeting van zaterdag tegemoet zien. Uiteraard het besef dat er weer met een 0-0 stand gestart zal worden en dat Oranje Wit zowel qua type spelers als spelopvang een heel andere ploeg is dan GKV/Enomics. HKC zal vanaf het eerste fluitsignaal dan ook weer geconcentreerd en scherp moeten zijn.De ambitie om in de top van deze klasse mee te strijden is uitgesproken en dit zal wekelijks op het veld geëtaleerd moeten worden. De breedte van de selectie bied hierin een luxe voor coaches Spek en Nieuwenhuizen. Tegen GKV Enomics konden captain John den Dunnen en de in de zaalwedstrijd van januari van dit jaar tegen Oranje Wit nog met 7 goals uitblinkende Tjeerd Gort aan de kant gehouden worden. Stefan den Breejen liet zien ook over specifieke kwaliteiten te beschikken en was één van de uitblinkers in Gorinchem.

De steun van het vele HKC publiek doet het team goed en de hoop is dat het publiek  weer in grote getalen de weg naar het HKC complex zal vinden. De kwaliteit op het veld bij beide ploegen biedt de korfballiefhebber op voorhand in ieder geval al veel plezier. Tot zaterdag!