Voorbeschouwing HKC – Excelsior

In speelronde 3 staat voor HKC 1 de tweede thuiswedstrijd op het programma. De selectie van C.K.V. Excelsior uit Delft komt zaterdag in Boven-Hardinxveld op bezoek. Opnieuw een tegenstander met een link naar het trainersduo van HKC 1. Na de moeizame overwinning op Oranje-Wit is HKC erop gebrand een goede wedstrijd voor het thuispubliek op de mat te leggen.

Excelsior begon deze competitie ook al met een uitwedstrijd in Hardinxveld-Giessendam. Aan de Sluisweg was Vriendenschaar op 5 september j.l. hier de tegenstander. Na een voor de bezoekende ploeg zeer matige eerste helft keek Excelsior in de rust tegen een 9-3 achterstand aan. De tweede helft wist Excelsior knap terug te komen maar verloor uiteindelijk wel met 13-12. Afgelopen zaterdag werd in Delft met 20-18 gewonnen van het Zeeuwse ONDO en konden de eerste 2 winstpunten van het seizoen genoteerd worden.
De voor ons meest bekende speler aan de zijde van de opponent van aanstaande zaterdag is Reinier van den Hoek. De inmiddels 41 jarige van den Hoek is al vele jaren een belangrijke pion in het dit seizoen door Ronald Berrevoets gecoachte team.

C.K.V. Excelsior is net als HKC opgericht op 17 juni. Als vereniging bestaat Excelsior echter wel al 15 jaar langer. Opgericht op 17 juni 1920 vierde de club afgelopen voorjaar haar 100 jarige bestaan! Helaas kon dit jubileum door het COVID-19 virus niet groots worden gevierd.
Excelsior betekent steeds hoger/beter. Het is de vergrotende trap van excelsus (hoog). Het woord komt uit het Latijn en is het voltooid deelwoord van excellere (Latijn: uitmunten).
In de sportwereld komen we de naam Excelsior, met name onder voetbalclubs nationaal en internationaal, meer tegen. “Excelsior” is hiernaast onder andere ook een Franse kaas en een Belgische brouwerij.

Na Valto met een link uit het verleden naar Marrien Ekelmans, Peter Kamsteeg met een historie bij Oranje-Wit, is het zaterdag weer de beurt aan Marrien Ekelmans die een connectie heeft met de aanstaande tegenstander. Ekelmans begon in zijn jeugd met korfbal bij de club spelend in het zwart-wit uit Delft. Op zijn 17e speelde Marrien zich bij Excelsior in het 1e. In 2004 stapte hij over naar die andere Delftse club, het grotere Fortuna. Na 7 seizoenen bij Fortuna speelde Marrien zijn laatste jaar weer bij Excelsior. In 2012 nam hij hier afscheid als actief korfballer.

Na de winst van afgelopen zaterdag in Dordrecht weinig tevreden gezichten aan de kant van HKC.
Zaterdag in een nieuw duel kans om dit chagrijn plaats te laten maken voor (spel)vreugde. Plezier en fanatisme was er deze week bij de alternatieve dinsdagavondtraining in ieder voldoende te zien. Aan de bij de thuisploeg aanwezige kwaliteiten zal het zaterdag niet liggen. Zeker op overgangsklasseniveau zijn deze meer dan ruimschoots aanwezig. Een scherpe start, het winnen van persoonlijke duels en een team- en taakgerichte instelling moet de BMN De Klerk / Klop Watersport brigade hierbij helpen.

Een ander interessant affiche in speelronde 3 in de overgangsklasse D is het duel tussen, het net als HKC nog ongeslagen, SDO/Fiable en DOS Westbroek. In Kamerik ontmoeten beide ploegen elkaar zaterdagmiddag en zal in ieder geval 1 van de 2 ploegen punten gaan morsen. SDO/Fiable is het seizoen met zeer ruime overwinningen op Oranje-Wit en Valto uitstekend begonnen. Vooral de grote overwinning op Valto in De Lier maakte indruk. DOS is op haar beurt een ervaren team met zeer sterke heren. Afgelopen week gaf het in een thuisduel Vriendenschaar geen schijn van kans. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen in het duel tussen deze 2 kopploegen.

Ook HKC 2 speelt zaterdag thuis tegen Excelsior. Het tweede opende het seizoen goed met een uitstekende overwinning op KCC. Afgelopen zaterdag kwam HKC 2 minder sterk voor de dag en speelde het in Pijnacker gelijk bij Avanti. Het jonge team onder leiding van John den Dunnen zal tegen ongeslagen koploper Excelsior 2 weer willen laten zien wat ze waard zijn.
Ook hier is uw aanwezigheid van harte aanbevolen.

Stand OKD (na 2 speelronden)

Stand OKD (na 2 speelronden)

Programma speelronde 3

Programma speelronde 3

Aankondiging HKC 1 - DOS (W) 1