Voorbeschouwing HKC – DOS (W)

Ongeslagen koploper HKC ontvangt in speelronde 4 op eigen veld runner-up DOS uit het Utrechtse Westbroek. Afgelopen seizoenen speelden beide teams regelmatig tegen elkaar en kennen elkaar dus goed. Ook DOS zal zich zaterdag in de ontmoeting tegen HKC graag de rol van underdog aanmeten. Het team onder leiding van trainer/coach van Maarten van Brenk is, zoals de 2 meest recente onderlinge ontmoetingen ook uitwijzen, echter zelf ook een niet te onderschatten opponent.

Voor HKC de tweede thuiswedstrijd op rij. Na de overtuigende winst op Excelsior van afgelopen week zaterdag een nieuwe kans om de thuisploeg in Boven-Hardinxveld aan het werk te zien. Met het oprukkende covid-19 virus rijst ook opnieuw de vraag hoelang dit nog kan en mag.
Voor zolang het duurt, met inachtneming van de voorschriften, aankomend weekend maar extra van genieten dan! Niet alleen de winst maar zeker het vertoonde spel en intensiteit stemde tegen Excelsior tot tevredenheid. HKC speelde sterk, opereerde als een team en trok de wedstrijd met veel spelplezier overtuigend naar zich toe.

Tegenstander van aanstaande zaterdag DOS is een team wat al lang bij elkaar is, op elkaar is ingespeeld en welke weet waar hun kwaliteiten en zwakte punten liggen.
In 2013 speelde het team uit Westbroek op het veld nog in de 3e klasse. Na een indrukwekkende opmars promoveerde DOS vier jaar later in 2017 naar de veld Hoofdklasse. Dit avontuur duurde 1 seizoen waarna DOS een stapje terug moest doen naar de overgangsklasse. Het seizoen 2018-2019 in de overgangsklasse werd op een 2e plaats achter kampioen SKF afgesloten. Hoe het afgelopen veldseizoen, waarbij HKC en DOS bij elkaar in de poule ingedeeld waren, eindigde is bekend.

DOS speelt bij de heren met de broers Robin en Mathijs de Rooij, Jeroen Groot, Tip Nap en Bas de Jong, Bij de dames Lisa Rademakers, Amber de Jong, Linda Nap en Annick Stokhof. Het team is fysiek sterk. Heeft veel reboundkracht, schotkracht en snelheid bij de dames. DOS kan dan ook als een “complete ploeg” getypeerd worden. Afgelopen zaterdag moest Jeroen Groot de wedstrijd tegen SDO/Fiable met een blessure vroegtijdig verlaten. De vraag is of hij fit genoeg is om zaterdag weer speelminuten te maken.

De laatste twee ontmoetingen tussen HKC en DOS eindigde in twee late nipte overwinningen voor HKC. In beide wedstrijden, 1x in op het veld in Westbroek en 1x in de zaal in Maartensdijk, had DOS echter lange tijd het initiatief en moest HKC in de achtervolging. Door de gekozen verdedigende tactiek van DOS kon HKC in deze wedstrijden moeilijk in haar eigen spel komen. De verwachting is dat DOS zaterdag ook weer voor deze verdedigende tactiek zal gaan kiezen. De weersvoorspellingen lijken daarbij in het voordeel van de bezoekende ploeg.

Aanvang van de wedstrijd zaterdag om 15:30 uur welke onder leiding zal staan het arbitrale duo Martijn Terlouw en Willem Klok. Ook HKC 2 speelt opnieuw een thuiswedstrijd zaterdag. Na winst in de openingsronde, een gelijkspel in speelronde 2 en een nederlaag afgelopen zaterdag is het team uit op nieuw succes om aansluiting te houden bij ongeslagen koploper Excelsior. Tegenstander Albatros is nog puntloos. Aanvang van deze wedstrijd om 13:45 uur.

Stand OKD (na 3 speelronden)

Stand OKD (na 3 speelronden)

Programma speelronde 4

Programma speelronde 4

Aankondiging HKC - Excelsior