Voorbeschouwing HKC – Avanti|Post Makelaardij

Voor HKC kans om de zure smaak van de nederlaag in de thuiswedstrijd van vorige week tegen Nieuwerkerk weg te spoelen en 2019 met een positief gevoel af te sluiten. Het resultaat van de wedstrijd tegen Nieuwerkerk bracht helaas niet waar op voorhand op was gehoopt/gerekend en eindigde na een comeback van HKC in de slotfase alsnog in een terechte overwinning voor de bezoekende ploeg. Door deze nederlaag vind HKC zich na 5 speelronden terug op een vierde plaats op de ranglijst met al 5 verliespunten meer dan KCC en 3 meer dan Nieuwerkerk.

Het duel van aanstaande zaterdag is het eerste deel van het geplande tweeluik tegen de club uit de gemeente Pijnacker Nootdorp. Het eerste duel van 2020 zal op zaterdag 11 januari namelijk ook bij en tegen Avanti gespeeld gaan worden. Op deze zelfde manier spelen ook Fiks & TOP, KCC & Nieuwerkerk en de Amsterdamse clubs AW.DTV en Rohda tweemaal achter elkaar tegen elkaar.

Avanti begon deze zaalcompetitie goed met een ruime overwinning thuis tegen Rohda (34-16). De vier opvolgende wedstrijden werden allen verloren. Ondanks deze vier verliespartijen op rij was Avanti in geen van deze duels kansloos voor een overwinning. Zowel uit bij AW.DTV (24-20), thuis tegen Nieuwerkerk (25-27), opnieuw thuis tegen KCC (22-23) en afgelopen zaterdag uit tegen Fiks (28-25) werden de punten pas in de slotfase uit handen gegeven.
Tegen Nieuwerkerk verspeelde de ploeg onder leiding van trainer/coach Marien Ekelmans zelfs een comfortabele voorsprong van 6 punten. Van onderschatting zal vanuit HKC dus absoluut geen sprake zijn. Avanti|Post Makelaardij 1 zal niks liever willen dan de negatieve reeks te doorbreken.

HKC en Avanti kwamen elkaar in competitieverband in het verleden maar zelden tegen. Als verenigingen zijn de clubs dan ook relatief onbekend van elkaar.
Avanti maakte parallel aan de groei van de gemeente Pijnacker Nootdorp (stijging inwoners van +54% t.o.v. 2002) de laatste jaren zowel kwantitatief als kwalitatief een explosieve groei door. Hoogtepunt van de club de promotie van het 1e team naar de Korfbal League in 2017.
Van de huidige selectie maakte alleen Nikki van Trigt, Jordi van Zuidam en Stefan Hogervorst dit avontuur mee. Eén seizoen later degradeerde de ploeg met 0 punten weer terug naar de Hoofdklasse. In deze klasse eindigde het vorig jaar op een gedeelde 5e plaats.

Stefan Hogervorst speelde afgelopen zaterdag tegen Fiks zijn 250e duel in Avanti 1. In deze 250 wedstrijden kwam hij tot 777 doelpunten. Tom Snaphaan en Merijn Sevenhuysen beiden afkomstig van Fortuna/Delta Logistiek uit Delft maken het standaard herenkwartet compleet. Angelo van der Hout, vanaf de B-jeugd tot en met afgelopen seizoen ook speler bij Fortuna, speelde afgelopen weekend in de basis op de positie van de geblesseerde topschutter Jordi van Zuidam.
Naast Nikki van Trigt maken verder Judith Goedendorp (Valto), Linda van der Zijden (KVS/ TOP/SolarCompleet) en Jitte Jansen (DeetosSnel) deel uit van het vaste basis achttal van de ploeg in het blauw-wit.

HKC zelf zal zaterdag aan het thuispubliek wel net “dat beetje extra” willen laten zien wat zaterdag niet lukte. Waar uit in Arnemuiden bij TOP de ploeg duidelijk in haar element was wilde dit zaterdag, mede door de verdienste van de tegenstander, niet lukken. Teveel duels werden verloren en het schotpercentage was te laag om aanspraak te maken op een overwinning.
De spelersgroep en ook coaches John Spek en André Kuipers zijn gretig om als team een ander type wedstrijd op de mat te brengen. Het onderlinge vertrouwen en bereidheid voor elkaar te willen vechten is hierbij zeker aanwezig.

Scheidsrechter Jeffrey Miechels uit Dieren en zijn assistent Rik Nijland zijn aangewezen om de wedstrijd zaterdag in Het Dok te leiden. De heer John den Boer, welke ook tegen Rohda deze functie invulde, is aangesteld als juryvoorzitter. Aanvang van de wedstrijd om 16:30 uur. We hopen weer op veel steun van de HKC supporters. Deze support kan goed gebruikt worden in de jacht op een goed resultaat. Avanti|Post Makelaardij 1 komt met 50 fanatieke Avantianen met de “Kwibus” naar Hardinxveld-Giessendam om op hun beurt  team te steunen.

Stand na 5 speelronden

Programma speelronde 6

Publicatie media