Voorbeschouwing HKC 1- Valto 1

Zaterdag 5 september a.s. start HKC 1 de veldcompetitie in de overgangsklasse D tegen het ambitieuze CKV Valto uit De Lier. HKC, onder leiding van het trainersduo Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg, start deze veldcompetitie als grote favoriet voor de titel. Vanzelfsprekend zal deze titel HKC niet in de schoot geworpen gaan worden en zullen de tegenstanders extra gemotiveerd zijn weerstand te bieden en HKC waar mogelijk pootje te haken, zo ook de opponent van aanstaande zaterdag.

In vergelijking met de onstuimige zomer van 2019 beleefde HKC 1 een relatief rustige aanloop naar het nieuwe seizoen. Het basisteam van het seizoen 2019-2020 is volledig intact gebleven en aan de mannenkant versterkt met de 27-jarige Sven van Baggum. Peter Kamsteeg en Marrien Ekelmans zijn als hoofdtrainers dit seizoen verantwoordelijk voor de door BMN De Klerk & Klop Watersport gesponsorde ploeg. Het KNKV presenteerde een mooie indeling van de overgangsklasse D met hierin dorpsgenoot Vriendenschaar, Excelsior uit Delft, Oranje-Wit uit Dordrecht, SDO/Blijwerkt uit Kamerik, het Zeeuwse ONDO uit Middelburg en dus de opponent van zaterdag Valto.

Valto, “de Trots van het Westland” is zoals eerder gezegd een ambitieuze vereniging.
Het team promoveerde onder leiding van de toenmalige hoofdtrainer Marrien Ekelmans in het seizoen 2016-2017 naar de Overgangsklasse. Voor Marrien betekend de wedstrijd van zaterdag dus een weerzien met zijn oude club en vele bekenden. Valto 1 staat dit seizoen onder leiding van trainer/coach Mark Tissink. Ook bij Valto niet veel veranderingen in de ploeg ten opzichte van vorig seizoen. Een aderlating voor het team is wel het wegvallen van aanvoerster Zané de Roo. Deze dame scheurde op de training haar kruisband en wacht een lange revalidatie. Bij de dames van Valto zullen we binnen de lijnen Nikki van der Hak, Sheila Herbert, Romee Valstar en Maaike Ridder gaan zien. Aan de mannenzijde heeft coach Tissink de keuze tussen 5 sterke heren: Mees Koole, Frank de Rijcke, Bart van Leeuwen, Thom Voskamp en Laurens Verbaan.
Een sterk en stug team waar de ervaring met name aan de mannenzijde zit. Onze verwachting is dat Valto in het linker rijtje mee zal gaan doen om de bovenste plaatsen.

De wedstrijd aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Arjan Roos. Hij zal deze wedstrijd geassisteerd worden door Milan Blauwendraat.
Het eerste fluitsignaal zal om half 4 klinken. We hopen, met inachtneming van de corona-maatregelen, weer veel publiek te mogen ontvangen.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip speelt HKC 2 om 13:45 uur thuis tegen het Capelse KCC/CK Kozijnen. Dit team, dit jaar onder leiding van trainer/coach John den Dunnen, hoopt een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de strijd om de bovenste plaatsen in de Reserve 1e klasse. De ontmoeting van zaterdag is hiervoor direct een uitstekende graatmeter. Ook hier is uw komst van harte aanbevolen. Graag tot zaterdag!

Indeling Overgangsklasse D:

Programma speelronde 1:

Mededelingen HKC