Voorbeschouwing HKC 1 – Nieuwerkerk 1

Morgenmiddag, 26 oktober, speelt HKC 1 alweer de laatste veldwedstrijd van 2018. Deze laatste veldwedstrijd is dan wel weer de eerste return wedstrijd van deze competitie. Na een reeks regio derby’s opnieuw een mooi affiche. Het sterke Nieuwerkerk 1 komt op bezoek.

HKC is inmiddels 5 wedstrijden op rij zonder puntverlies en staat 2 punten achter Nieuwerkerk stevig op de 3e plaats. Wedstrijden winnen is belangrijk maar ook de groei als team, ontwikkeling in het spel en het hiermee samengaande vergrote vertrouwen is goed om te zien.
Zaterdag een mooi moment om te zien waar het door Novafront-Klop Watersport gesponsorde team nu staat. HKC 1 opende de competitie op 9 september met een uitwedstrijd bij hetzelfde Nieuwerkerk. Het jeugdige Nieuwerkerk, gecoacht door recordintenational Leon Simons, had de hele wedstrijd het initiatief en won deze ontmoeting dan ook terecht met 17-15.
Er waren in deze wedstrijd echter zeker ook fases waarin HKC de thuisploeg pijn had kunnen doen.

Nieuwerkerk mist al enkele weken aanvoerder en voormalig speler van Oranje U19 Koen Collee. Een blessure opgelopen in de wedstrijd tegen GKV/Enomics houd deze atractieve heer helaas aan de kant. Niels Stuurstraat, Babette Blok (samen tegen Valto 12 goals) en Miriam Swart (Korfbal League ervaring bij DVO) zijn dit seizoen de blikvangers. Met alleen het benoemen van deze drie spelers zal de rest van het team echter tekort gedaan worden. Nieuwerkerk beschikt namelijk over een sterke uitgeblanceerde brede selectie en speelt in de zaal niet voor niets voor het 2e jaar op rij in de hoofdklasse.
In de uit wedstrijd viel de Dordtse Laura van der Linden in positieve zin op met belangrijke doelpunten en haar spel.

HKC heeft in de laatste 2 wedstrijden tegen het eerder genoemde GKV/Enomics en Oranje-Wit laten zien welke potentie er in de ploeg zit. Tactisch hadden coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen hun huiswerk ook uitstekend voor elkaar en wist hiermee de tegenstander pijn te doen. Met alle respect voor deze tegenstanders is de opponent van zaterdag, bevestigd door de 2plaats op de ranglijst, op dit moment een niveautje hoger.
Zaterdag zal dan ook weer alles moeten kloppen om aanspraak te kunnen maken op de gewenste overwinning. Zowel HKC als Nieuwerkerk is er alles aan gelegen om het gat met koploper Swift, zaterdag spelend in Gorinchem, zo klein mogelijk te houden.

Het prachtige nazomerweer lijkt helaas nu echt voorbij. De verwachting is dat toch weel veel supporters zaterdag aanwezig zullen zijn. Aanvang 16.00 uur aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld. Graag tot zaterdag!