Voorbeschouwing HKC 1- DOS (W) 1

Na de sterke start van het Novafront–/ Klop Watersport team afgelopen zaterdag in Kampen tegen Wit-Blauw/Green Organics speelt HKC 1 zaterdagmiddag haar 1e thuiswedstrijd van dit zaalseizoen.
Waar 5 van de tegenstanders, uit de vooraf als “zwaar” bestempelde overgangsklasse B, hebben gekozen om hun thuiswedstrijden in de avond te spelen, is de aanvangstijd van de thuiswedstrijden van HKC 1 op 16.15uur vastgesteld.
Ook KVA en Nova spelen hun thuiswedstrijden aan het eind van de middag. Wat ons betreft een mooi tijdstip om leeftijdsbreed zoveel mogelijk publiek richting sporthal Het Dok te trekken.

Uw/jouw aanwezigheid wordt dan ook van harte op prijs gesteld. Komt allen om de ploeg van Spek en Nieuwenhuizen te ondersteunen!

Tegenstander deze week is DOS 1 uit Westbroek. Voorafgaand aan de ontmoeting tussen de standaard teams zullen ook de 2eteams van HKC en DOS tegen elkaar spelen.
DOS is een relatief kleine vereniging met zo’n 150 leden uit Westbroek. Westbroek is een dorpje in de gemeente De Bilt, ten noorden van de stad Utrecht.
Zoals in de voorbeschouwing voor het zaalseizoen al aangehaald, is de club met haar eerste team vanaf het seizoen 2012/2013 met een opmerkelijke opmars bezig.
In dit seizoen pakte DOS in 2013 de titel in de 3e! klasse. In 2017 promoveerde het net als HKC 1 in de zaal naar de overgangsklasse.
Op het veld seizoen 2017/2018 kwam de ploeg zelfs uit in de hoofdklasse. Een knappe prestatie.

DOS wordt getraint en gecoacht door Andreas van Grootheest. De broers Mathijs en Robin de Rooij zijn de schutters van deze ploeg en in hun rol dan ook vaak het meest productief.
Maar ook de andere spelers scoren makkelijk hun doelpunten mee. DOS kan dan ook als een complete ploeg getypeerd worden.
Het team is tevens fysiek sterk met veel reboundkracht en met snelheid bij de dames.
In het zaalseizoen 2017/2018 eindigde de ploeg uit Westbroek toch enigszins teleurstellend op een 6e plaats.

Dit seizoen is DOS nog ongeslagen in de overgangsklasse. Op het veld werden 5 van de 8 wedstrijden gewonnen en speelde de ploeg 3 keer gelijk.In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen werd KVA thuis met 24/23 verslagen.

In competieverband speelden HKC en DOS niet eerder tegen elkaar. Het eerste officiële treffen tussen beide clubs beloofd een interessante ontmoeting te worden.
Het vlaggenschip van HKC is met een mooie ongeslagen reeks, inclusief oefenwedstrijden, van 10 wedstrijden bezig.
Negen maal betekende dit een overwinning. Eén keer speelde het team in één van de oefenwedstrijden gelijk.
Gemiddeld scoorde HKC in deze laatste 10 wedstrijden 25,5 doelpunten per wedstrijd en kreeg het 18,7 goals per wedstrijd tegen.
Intern zijn de doelen van het eerste ook niet gericht op het resultaat maar het gewenste aantal doelpunten tegen en voor en de ontwikkeling van het team.
Per week zal bekeken worden welk resultaat dit uiteindelijk oplevert.

Bent u ook benieuwd wat dit zaterdag voor de ploeg van coaches Spek en Nieuwenhuizen betekend? We zien u zaterdagmiddag graag op de tribune!