Voorbeschouwing GKV/Enomics – HKC

Na afgelopen zaterdag 8 kilometer in westelijke richting in Sliedrecht tegen Merwede/Multiplaat gespeeld te hebben volgt aanstaande zaterdag opnieuw een regio-derby voor HKC 1. Nu de afstand 5,3 kilometer in oostelijke richting vanaf het HKC-thuiscomplex waar aan de Kleine Schelluinsekade in Gorinchem tegen GKV/Enomics 1 gespeeld zal gaan worden. Aanvang van de wedstrijd om 15.30uur welke onder leiding zal staan van scheidsrechter Vreeswijk.

GKV/Enomics 1 is het seizoen teleurstellend begonnen. Pas in de 5e wedstrijd van het seizoen konden afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij Vriendenschaar de 1e punten worden bijgeschreven. De eerste 4 wedstrijden van het seizoen werden dus verloren. Net als voor HKC 1 was de start van de competitie pittig met wedstrijden uit tegen Swift en Nieuwerkerk thuis. Een mogelijk verlies tegen deze topploegen was ook voor GKV Enomics ingecalculeerd. Het opvolgende verlies tegen met name Valto maar ook Oranje-Wit was een streep door de rekening voor de Gorcummers welke dit veldseizoen, na de 2e plaats in het seizoen 17-18 achter kampioen SDO/BlijWerkt, ook de ambitie hebben om in de top van deze overgangsklasse mee te strijden.
De 16-21 winst aan de Sluisweg in Beneden-Hardinxveld gaf de ploeg hierin weer wat rust en vertrouwen. Ferry Gruiters en Maren den Besten moesten in verband met blessures verstek laten gaan in de laatste wedstrijd. De verwachting is dat beide weer fit zullen zijn voor de ontmoeting van aanstaande zaterdag.

Ook afgelopen jaar speelden HKC en GKV Enomics tegen elkaar. In een sterke zaalpoule pakte SDO/BlijWerkt de dubbel voor runner-up Swift. HKC sloot de competitie als 3e af gevolgt door GKV/Enomics.
De onderlinge ontmoetingen leverde 3 punten op voor de door Enomics Real Estate, van de in Boven-Hardinxveld opgegroeide Martin Klop, gesponsorde ploeg in het oranje-zwart. HKC kon in zowel de thuiswedstrijd als de return in Gorinchem als bovenliggende partij lang aanspraak maken op de winst maar mocht uiteindelijk slechts 1 punt bijschrijven.
GKV Enomics is dan ook een sluwe ervaren ploeg met kwaliteit waar niet zomaar van gewonnen wordt.

De ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen zal zaterdag dan ook 60 minuten lang goed moeten zijn. In de wedstrijd tegen Merwede kon de sterke start en prima voortgang in de 1e helft na rust geen vervolg gegeven worden. Bij rust was het nog steeds een wedstrijd wat de Novafront-Klop Watersport brigade zichzelf mocht aanrekenen doordat het overwicht in spel en kansverhouding niet omgezet werd in doelpunten.
De kans om Merwede reeds voor rust op ruime achterstand te zetten werd nagelaten waardoor deze ploeg steeds meer het gevoel kreeg dat er “wat te halen viel”. Dit was de 2e helft dan ook het geval en Merwede toonde zich door veel inzet en strijd te koppelen aan kwaliteit een gelijkwaardige tegenstander.
Rianne Swets moest deze wedstrijd in de 1e helft helaas met een knieblessure het veld verlaten. Op dit moment is nog niet duidelijk hoelang het herstel van deze blessure zal gaan duren. Beterschap vanaf hier!

De wedstrijd van zaterdag zal voor HKC speler Eliza Roest als voormalig GKV’er een bijzonder duel zijn. Voordat Eliza vertrok naar KCC speelde hij in de jeugd en senioren voor deze club. Ook treft hij zaterdag familielid Niels Huisman welke zich dit jaar in het 1e team heeft gespeeld. De eerder genoemde Ferry Gruiters en dame Ismay Bussing (voorheen DeetosSnel) zijn ook nieuwe gezichten in het 1e team van trainer/coach Niels Mastijn welke net als John Spek ook voor het 3e seizoen voor de groep staat.

HKC zal de reeks van 3 gewonnen wedstrijden graag voort willen zetten en GKV Enomics zal op haar beurt de 1e winstpartij van afgelopen zaterdag een vervolg willen geven om zo snel mogelijk afstand van de onderste plaatsen te nemen. Voor de HKC supporters en ook korfballiefhebber weer alle reden om zaterdagmiddag naar Gorinchem af te reizen. De weersvoorspelling beloofd in ieder geval veel goeds.
Interessant ook de andere duels in de poule waar de ongeslagen koplopers Swift en Nieuwerkerk elkaar ontmoeten in Nieuwerkerk aan den IJssel en Vriendenschaar en Valto een staartduel aan de Sluisweg zullen spelen. De laatste wedstrijd is een duel tussen Oranje Wit en Merwede/Multiplaat.