Voorbeschouwing DOS(W) – HKC

Na 2 gelijke spelen in de thuiswedstrijden van HKC tegen achtervolgers De Meeuwen 1 en Wit-Blauw/Green Organics 1 staat zaterdag voor het eerste een uitwedstrijd op het programma. Er wordt gespeeld in sporthal De Vierstee in Maartensdijk tegen DOS 1 uit Westbroek.
DOS vormt na 8 speelronden met SKF en DOS Kampen de middenmoot in de overgangsklasse B en voert deze middenmoot met 9 punten op plaats 4 ook aan. HKC heeft 5 punten meer in haar bezit en is hiermee nog steeds de trotse koploper. De hete adem van De Meeuwen 1 en Wit-Blauw/Green Organics 1 welke azen op deze koppositie wordt wel gevoeld.

Het doel zal zaterdag dan ook zijn om weer eens twee punten aan het totaal toe te voegen. DOS zelf zal hier ongetwijfeld anders over denken. Net als afgelopen weken zal ook het team onder leiding van trainer/coach Andreas van Grootheest net dat extra beetje motivatie kunnen opbrengen wanneer gespeeld zal worden tegen de lijstaanvoerder.
Aan de ploeg van coach John Spek en zijn assistent Raimond van Nieuwenhuizen om hier qua inzet, beleving en motivatie minimaal hetzelfde tegenover te stellen. De mindset van de spelers uit de Novafront– Klopwatersport brigade zal, zoals Feyenoord -trainer Giovanni van Bronckhorst afgelopen weekend over zijn team aanhaalde, op orde moeten zijn.
Pas dan zal de kwaliteit welke de selectie van HKC herbergt tot uiting kunnen komen.

DOS speelt graag een aanvalsspel waarbij diepte in het spel gebracht wordt en vanuit hier met name door de heren vanaf afstand af wil ronden. Doelpogingen vanaf de dames van DOS komen meer vanuit de korfzone. Wanneer de ploeg in een flow komt is deze zeer lastig weer af te stoppen.
Het team uit Westbroek rouleert met vijf heren en speelt met een vast dames viertal. Topscorer is Robin de Rooij.
In de eerdere ontmoeting dit seizoen wist HKC de tegenstander nadat deze flitsend was gestart op de juiste wijze te beteugelen. Daarentegen speelde DOS misschien zelf wel één van hun minste wedstrijden dit seizoen.

Het doelpuntengemiddelde van HKC is de afgelopen weken van 30+ per wedstrijd terug gezakt naar 28,5 doelpunt.
Nog steeds een uitstekend scoringsgemiddelde waar dan ook vertrouwen uitgeput zal mogen worden. HKC kan over zeer veel schijven gevaarlijk zijn en scoren. Dit is één van de sterke punten van het team.
DOS scoort met 22,1 doelpunt gemiddeld per wedstrijd wat minder. Verdedigend komt het fysiek sterke DOS nagenoeg op hetzelfde gemiddelde.

Aanvang van de wedstrijd zaterdag om 20:30 uur welke onder leiding zal staan het arbitrale duo Sebastiaan de Jong en Wouter Watermulder.
Vanuit Hardinxveld-Giessendam zal weer een supportersbus rijden om het team te ondersteunen.
Ook HKC 2 speelt uit bij DOS met welk team de 2e plaats op de ranglijst achter koploper Meervogels/Fisica wordt gedeeld.