Voorbeschouwing Avanti|Post Makelaardij – HKC

Na twee korfbalvrije zaterdagen en een periode vol met borrels, kerstdiners, wijn, oliebollen en champagne staat voor aanstaande zaterdag weer een speelronde in de hoofdklasse gepland. In wedstrijd 7 van de zaalcompetitie ’19-‘20 volgen de returns van de wedstrijden gespeeld in laatste speelronde van 2019.

HKC wist op 21 december de eerste ontmoeting van het tweeluik tegen CKV Avanti|Post Makelaardij in een 33-26 winst om te zetten. Zaterdag gaan beide ploegen in de eerste wedstrijd van 2020 op herhaling in Pijnacker. Het overige programma in de Hoofdklasse A biedt op dezelfde wijze ook opnieuw een IJsselderby tussen Nieuwerkerk en KCC en een herhaling van de Amsterdamse derby tussen Rohda en AW/DTV. Na de winst in Oegstgeest krijgt TOP deze ronde nu Fiks op bezoek in het Zeeuwse Arnemuiden.

De start van de 1e ontmoeting tussen HKC en Avanti was overduidelijk voor de bezoekers.
Avanti begon sterk aan de wedstrijd en via 2x Stefan Hogervorst, welke uiteindelijk 7x doel trof en Merijn Sevenhuysen kwamen de Pijnackernaren al snel op een 0-3 voorsprong. Het door BMN De Klerk en Klop Watersport gesponsorde thuisteam kwam bij 4-4 en 5-5 weer gelijk maar opnieuw was het Avanti die in de 1e helft het initiatief nam en de stand naar 5-9 trok. De Avanti-coaches Niels van der Steuijt en Marrien Ekelmans, beiden met een uitgebreid Fortuna verleden, hadden de in de League door Fortuna /Delta Logistiek succesvol geïntroduceerde tactiek van de wedstrijd vertragen goed afgekeken en lieten hun ploeg dit dan ook uitvoeren. Door zelf aanvallend een meer dan uitstekend percentage te schieten was het initiatief en de voorsprong in de eerste 20 minuten een logisch gevolg. Zeker ook omdat HKC zelf in dit deel van de wedstrijd nog onder haar beoogde niveau bleef. Onder aanvoering van het HKC-publiek ging de kwaliteit van het spel van de thuisploeg gelukkig omhoog en nam HKC het initiatief gedurende het vervolg van de wedstrijd over. Via een 16-13 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 33-26 eindstand.
Reactie van John Spek naar aanleiding van dit duel:“Uiteindelijk was het aanvallend goed, verdedigend kan het nog beter, maar belangrijker: er stond een team dat voor elkaar wilde werken”

De verwachte terugkeer van topschutter Jordi van Zuidam en Manon Ballings in het team van Avanti, welke de wedstrijd in Het Dok in verband met blessures aan zich voorbij moesten laten gaan, biedt coaches Steuijt en Ekelmans in de return extra mogelijkheden en extra kwaliteit. In thuiswedstrijden behaalde Avanti dit seizoen ook haar beste niveau. Zowel koploper KCC als runner-up Nieuwerkerk wisten met de hakken over de sloot uiteindelijk 2 punten uit Pijnacker mee naar huis te nemen. Clean en geconcentreerd verdedigen en een betere start van het duel is voor zaterdag dan ook het devies. HKC is met 173 gemaakte doelpunten in 6 duels met een gemiddeld aantal doelpunten van 28,8 per wedstrijd tot dusver de meest productieve ploeg over beiden hoofdklassen. Deze productiviteit zal aanvallend gezien doorgezet moeten worden.
Avanti|Post Makelaardij zal hun huid, gesteund door het thuispubliek, weer zo duur mogelijk gaan verkopen.

Speelronde 7 is met het oog op de ranglijst opnieuw een interessante ronde.
KCC is nog steeds ongeslagen en zal deze status in het treffen met en bij buurman Nieuwerkerk graag willen behouden. Nieuwerkerk heeft daarentegen haar zinnen gezet op kwalificatie voor de play-offs en zal, ondanks dat het seizoen nog lang is en na zaterdag nog alles mogelijk, alleen bij een resultaat de voorlopige 2e plaats kunnen vasthouden. HKC moet met al reeds 5 geïncasseerde verliespunten winnen om in het spoor te blijven van de kop van de ranglijst. Voor TOP (ook 5 verliespunten) en Fiks (6 verliespunten) geldt hetzelfde verhaal als voor HKC.
Avanti|Post Makelaardij moet op haar beurt ook winnen om de gewenste sprong op de ranglijst naar een boven te gaan maken. Nummer 5 van de ranglijst AW/DTV kan met een bijna zekere overwinning op Rohda zomaar met stip een sprong maken naar een (gedeelde) 2e plaats.
Zaterdagavond rond 21:00uur weten we meer…

De wedstrijd in Sportcentrum De Viergang zal onder leiding staan van de heren Opering en van Putten. Dit talentvolle koppel floot afgelopen seizoen ook de junioren zaalfinale in Ziggo.
Juryvoorzitter is mevrouw Hagendijk. Aanvang van de wedstrijd om 19:30 uur. HKC zal in deze uitwedstrijd opnieuw op veel steun van het trouwe publiek mogen rekenen. Zaterdag zal zoals bij alle uitwedstrijden dit zaalseizoen opnieuw een gesponsorde supporters bus rijden.

Stand na 6 speelronden:

Programma speelronde 7:

HKC financieel