Vizier op scherp bij HKC

Afgelopen zaterdag speelde de Rabobank formatie van trainer Michel van de Herik een belangrijke uitwedstrijd tegen Vitesse(maybe it’s mabelis). Bij winst kon er afstand genomen worden van de onderste plaatsen. Er was veel publiek uit Hardinxveld meegereisd om de ploeg te steunen, het weer was aangenaam. Kortom een mooie dag om twee punten te pakken in Barendrecht.

De wedstrijd ging het eerste kwartier gelijk op, wat resulteerde in een 5-5 stand. HKC scoorde via Arnold, Jacqueline en Stephan, die indrukwekkend spel liet zien aan het meegereisde publiek. Na een kwartier van aftasten en zoeken naar de juiste mensen in de juiste posities begon HKC te draaien. De bal ging in hoog tempo rond en de kansen werden goed benut. Een doorloopbal van Menno en verre afstand schoten van Arnold, Jacqueline en Stephan zorgden voor een voorsprong van vier punten. Vitesse deed iets terug maar door een strafworp van Arnold en een schot van Stephan stond HKC met nog tien minuten te spelen in de eerste helft met 6-11 voor. Vitesse leek rijp voor de slacht, maar door slap verdedigend werk van de Hardinxvelders kwamen ze terug tot 9-11. Stephan en Jacqueline zorgde ervoor dat de stand tijdens de thee 9-13 was.

Na het terug winnen van energie en het genieten van de zon begon de tweede helft. De ploeg uit Hardinxveld startte furieus, het was duidelijk te zien dat de ploeg de kaas niet van het brood ging laten eten, doorloopballen van Sandra en Sabrina, een omdraaibal van Arnold en een strafworp van Jacqueline deden de wedstrijd op slot. Een voorsprong van acht punten met nog een half uur te spelen. Vitesse kreeg door dat zij niet in staat waren te winnen van HKC en veranderde het verdedigende spel. Er werd fanatiek achter verdedigd met als resultaat dat er niet meer genoten kon worden van het afwisselde spel van HKC. Na een zuiver geschoten vrijebal van Arnold stond er 10-18 op het score bord met nog een kwartier te gaan. De Hardinxvelder gingen geforceerd opzoek naar de “grens” van de twintig goals. Pas in de allerlaatste minuut was het aan Jacqueline de eer om de twintigste te maken, beheerst maakte ze een strafworp af.

Na een uitstekende wedstrijd was de eindstand 13-20. Volgende week speelt HKC in eigen huis tegen ODO uit Maasland. HKC wil zich revancheren.