Vitesse kansloos tegen ontketend HKC

HKC speelde zaterdag in een goed gevulde Wielewaal tegen Vitesse uit Barendrecht. De verwachtingen waren hoog gespannen, want hoewel het spel vorige week onder de nieuwe coach Leon Kwakernaat al verbeterd was, was een overwinning nodig om niet in de staart van de competitie terecht te komen.

Vanaf de fluit ging HKC er vol vergave tegenaan en overrompelde daarmee Vitesse op een genadeloze manier. HKC nam meteen de leiding met 2-0 en in het bijzonder Arnold Tromp leek ontketend en deelde in de beginfase een dreun toe door kort achter elkaar 4 maal te scoren. Door enkele momenten van zwakte in de HKC verdediging wist Vitesse een aantal keren te scoren, maar HKC behield steeds een minimale voorsprong van 2 punten. Met een 5-3 stand mocht Vitesse een strafworp twee keer nemen, maar beide pogingen troffen geen doel en daarmee leek Vitesse definitief gebroken. De HKC trein denderde verder en de ruststand kwam uit op 9-3.

Na de rust ging HKC gedisciplineerd verder met het spelen van goede aanvallen. Het publiek genoot, want het spel was gevarieerd en Vitesse kon ook na de rust geen gevaar meer brengen. De ruime voorspong ging bleef behouden en HKC sloot de wedstrijd winnend af met 17-9.