Verlies voor HKC in uitwedstrijd tegen Ijsselvogels

IJsselvogels begon matig aan het duel, de eerste aanval had wat moeite op gang te komen, terwijl HKC meteen een 0-2 voorsprong nam. Toch konden de Boven-Hardinxvelders niet doordrukken, omdat net als vorig week de souplesse in het combinatie spel van vorig seizoen er nog niet was. Langzaamaan kwam IJsselvogels terug in de wedstrijd en HKC wist na de bliksemstart nog maar 1 keer te scoren. Dit resulteerde na 35 minuten korfbal in en voor beide partijen wat teleurstellende 5-3 ruststand.

Na het beginsignaal van de tweede speelhelft veranderde er aan HKC zijde maar weinig in het spel. IJsselvogels bracht kort na rust de 6-3 op het scorebord. Beide ploegen kwamen verder nauwelijks toe aan het spelen van lange aanvallen, omdat bij elk duel werd afgefloten. De scheidsrechter haalde, bij wijze van spreken, adem via zijn fluit wat resulteerde in een wirwar van emoties en discussies en uiteindelijk nog een gele kaart voor Arnold Tromp. Met 8-4 stand in de slotfase leek de wedstrijd gespeeld, maar HKC zette toch nog een eindsprint in naar het einde van de wedstrijd. HKC kwam echter net wat tijd te kort en de eindstand bleef dan ook staan op 11-9 in het voordeel van IJsselvogels.

Na twee nederlagen op rij zal HKC er volgende week thuis tegen Nieuwerkerk zeker alles aan doen om de punten te pakken. De wedstrijd van HKC 1 begint om 16:00 uur, en wordt vooraf gegaan door de wedstrijd van het niet meer te stuiten HKC 2 – OVVO 2 om 14:15 uur.