Verdiende winst HKC op KOAG

Na drie nederlagen op rij was de druk voor HKC hoog om in de vierde wedstrijd van dit zaalseizoen wel tot winst te komen. Dit om niet in een vroeg stadium achter de feiten aan te moeten gaan lopen. De uitgangssituatie voor de uitwedstrijd was duidelijk, maar door blessures bij Emiel Deventer en Tomas aan de Wiel en daarbij het feit dat HKC het in Krimpen aan de IJssel traditioneel moeilijk heeft was eveneens duidelijk dat HKC voor een lastige opgave stond.

Moment in de wedstrijd KOAG 1 - HKC 1

Met Lars Bras en Menno Bakker in de beginopstelling als vervangers voor Deventer en Aan de Wiel moest HKC het grootste deel van de eerste helft het initiatief aan KOAG laten, maar de Hardinxvelders bleven steeds nadrukkelijk in de achtervolging. Niet alleen qua instelling, maar ook tactisch kwam HKC beduidend sterker voor de dag dan de afgelopen weken, terwijl ook de afwerking beter was verzorgd.

In het eerste aanvalsvak was Kees Baks zeker in het eerste bedrijf de grote HKC-animator, terwijl in het andere vak Lars Bras door een sterke rebound en een scherpe afronding een opvallende rol vervulde. Daarbij was ook de inbreng en de routine van Menno Bakker belangrijk. De voorsprong was voor KOAG in de eerste helft nooit meer dan twee punten en in de slotfase wist HKC de achterstand zelfs ongedaan te maken om net voor rust via Stefan de Groot op een psychologisch belangrijk moment op voorsprong te komen: 8-9.

Na de onderbreking nam HKC het initiatief en binnen enkele minuten had de BMN-ploeg de voorsprong naar 9-12 uitgebouwd. Vervolgens scoorden beide teams om beurten, waarbij HKC na tien minuten een iets ruimere marge wist te realiseren en op 11-15 kwam. KOAG gaf zich echter niet gewonnen en wist iets van de achterstand af te knabbelen en op 13-15 te komen. Bij HKC waren inmiddels Francis Tromp en Emiel Deventer in de ploeg gekomen voor Esther de Groot en Lars Bras. HKC wist de marge van twee punten nog wel te behouden, tot vijf minuten voor tijd de Krimpense ploeg er toch in slaagde om de stand gelijk te trekken: 16-16. De vele meegereisde supporters bekroop het gevoel dat het in de slotfase toch nog mis zou kunnen gaan, maar HKC bleef in die laatste fase opvallend rustig spelen. Stefan de Groot schoot van afstand raak en na een nieuwe gelijkmaker van KOAG was het tenslotte Suzan Deventer die uit een vrije bal de einduitslag op 17-18 bepaalde, waarmee de punten terecht kwamen bij de ploeg die daar het meeste aanspraak op maakte.

Voor de ploeg van Johan van Barneveldt werden de scores verzorgd door: Kees Baks (6), Stefan de Groot (5), Lars Bras (3), Esther Bot (2), Menno Bakker en Suzan Deventer (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC tegen koploper De Meervogels uit Zoetermeer tegen welke ploeg HKC, spelend als tegen KOAG, zeker kansen heeft. Aanvang 18.00 uur.

Fotoverslag

{oziogallery 1073}