Tweede thuisoverwinning voor HKC tegen Fortis

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van HKC de ontmoeting met Fortis op het programma. Tegen deze stugge Zeeuwse ploeg verzuimden de Hardinxvelders afstand te nemen. Na 70 minuten stond er een 11-10 stand op het scorebord en trok HKC aan het langste eind.

20100918_smVoor aanvang van de veldcompetitie werd tegenstander Fortis niet tot de favorieten gerekend. Fortis wist haar eerste twee wedstrijden echter te winnen, dus HKC was gewaarschuwd. Toch was het Fortis dat de score middels een strafworp opende. HKC wist de stand middels een afstandsschot weer glad te trekken. Vervolgens liepen de Hardinxvelders tot twee maal toe uit naar twee punten voorsprong. Het lukte echter niet om deze voorsprong verder uit te bouwen en de toeschouwers zagen met lege ogen aan hoe Fortis weer langszij kwam. Met een stand van 5-5 zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de verplichte onderbreking.

De tweede helft kende een soortgelijk verloop. HKC kwam steeds op voorsprong, maar wist de ploeg uit Zeeland niet te lossen. Dit zorgde ervoor dat de slotfase van de wedstrijd onnodig erg spannend werd. De verdediging van HKC was de zenuwen echter goed de baas en wist de bal enkele malen knap te onderscheppen, waardoor de Fortis-aanval niet gevaarlijk kon worden. Desalniettemin werd het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, bij 11-10 in het voordeel van HKC, aan Hardinxveldse zijde positief ontvangen.

Door de geboekte overwinning, deelt HKC de koppositie met vier andere ploegen. Om deze plaats te verstevigen dient komende zaterdag gewonnen te worden van VEO uit Voorburg.

Het tweede team van HKC wist ook de punten in eigen huis te houden door verdiend van TOP 3 te winnen. (Zie hiervoor de foto’s op de fotopagina)

{5518558675304456929:900:600:3:true:true:white}

Fotografie van Rita Rijnhout)