Trainersstaf selectie HKC definitief

Het bestuur en de commissie sportieve zaken zijn zeer blij te kunnen meedelen dat Romy Roest, Menno Kop en Leon Kwakernaat in het seizoen 2022-2023 de trainersstaf voor de 1e selectie compleet zullen maken. Romy, Menno en Leon zullen als drietal op gelijkwaardige basis verantwoordelijke zijn voor het 2e team van HKC.

Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg, samen verantwoordelijk voor het eerste team, verbonden zich al eerder voor komend seizoen aan HKC. Met de aanstelling van Romy Roest, Menno Kop en Leon Kwakernaat is ook de kwaliteit van de trainersstaf welke verantwoordelijk zijn voor het jonge en ambitieuze tweede verzekerd. We zijn trots dat we naast Marrien en Peter bij HKC 1 ook voor HKC 2 trainers van dit kaliber kunnen presenteren.

Romy, Leon en Menno zijn voor de meesten wel bekend.
Desondanks stellen ze zich hierbij voor.

Leon Kwakernaat

Ik ben 47 jaar en in het dagelijks leven Directeur/Eigenaar van Flextalent4u en werkzaam als adviseur bij de Sity Academy in Gorinchem.
Ik ben getrouwd met Mike (de kapper van Hardinxveld) en wij wonen samen met onze mops Milo.

In het verleden ben ik zo’n 25 jaar lang trainer geweest bij Vriendenschaar (D1, C1, A1 en 1e), HKC (A1 en 1e) en GKV (selectie). Ik zie het als een mooie uitdaging om, samen met Menno en Romy,
de groep veel bij te brengen op alle facetten van de korfbalsport en met het 2e concurrerend te worden aan HKC 1.

Romy Roest

Het afgelopen seizoen was ik nog speelster in de HKC selectie.
Ik heb het samen met Eliza en de kinderen enorm naar mijn zin bij HKC en ben blij dat ik in deze rol actief kan blijven bij HKC. Samen met Menno en Leon, met wie ik al eerder heel prettig heb samengewerkt, en de sterke selectie heb ik vertrouwen in weer een prachtig seizoen met elkaar. Komend seizoen dus in een nieuwe rol als trainer/coach in plaats van speelster. Ik kijk er naar uit om in deze rol mijn energie en kennis aan de talentvolle groep over te dragen.

Menno Kop

37 jaar oud en trotse papa van 3 boys. Woonachtig in Geertruidenberg en Hardinxveld-Giessendam.
In het dagelijks leven werk ik bij de Flexibility Groep. Dit is een uitzendonderneming waar ik commercieel eindverantwoordelijk ben. Als speler heb ik in de meeste selectieteams gestaan en op mijn 17de mijn debuut gemaakt in HKC 1. Hier direct een promotie meegemaakt om vervolgens na 2 seizoenen HKC 1 te gaan spelen bij Vriendenschaar in de Hoofdklasse. Vanwege knieklachten op mijn 26ste gestopt en bij GKV 2 de rol van trainer/coach opgepakt. Later bij Vriendenschaar 2 en aansluitend het eerste gecoacht om vervolgens even niks te doen. De draad weer opgepakt en bij GKV 2 weer gestart om na een aantal maanden GKV 1 te gaan trainen en coachen. Het jaar bij GKV 1 is mijn mooiste jaar geweest als trainer/coach door de promotie naar de zaalhoofdklasse.
Ik heb heel veel zin om mijn energie in HKC 2 te stoppen dit seizoen met een talentvolle groep en als sidekick voor Romy die start met haar trainerscarrière.

Bestuur en commissie sportieve zaken
Korfbalvereniging HKC

Danny, Harry en MarcelKick-off trainers