Trainersclinics met ‘Spelenderwijs Verbeteren’ – terugblik

Zaterdag 5 november stonden er twee mooie clinics op het programma. Om 10:00 hebben zijn we begonnen met een trainersbijeenkomst met de F- en E-trainers. De E3, E4 en E5 kregen training van Tim van den Bergh en Mike Spek van ‘Spelenderwijs Verbeteren’. Een aantal belangrijke dingen die we besproken hebben waren ‘veel spelen’, veel vragen stellen om kids bewust te maken waarom ze dingen doen binnen de korfbalactie ‘goed ingedraaid staan om te schieten’.


Daarna was het de beurt aan de trainers van de B t/m D met als trainergroep HKC B3. Een super interessante bijeenkomst met goede discussies. Een aantal dingen die we besproken hebben: ‘de opbouw van een training’, ‘schieten is lopen binnen dynamisch aanvallen’. Genoeg stof om de komende tijd mee te nemen in onze trainingen.

Trainersclinic
Dank aan alle trainers voor jullie aanwezigheid en enthousiasme. Leuk om zo met elkaar bezig te zijn en met elkaar beter te worden om uiteindelijk de jeugd met plezier op een hoger plan te krijgen. Als commissie zijn we ook super blij met de samenwerking met ‘Spelenderwijs Verbeteren’ en we hopen nog lang van hun passie en expertise gebruik te kunnen maken.
Commissie Sportieve Zaken

Kampioen najaar 2022: HKC teams