Tjeu van der Lit en Damy van der Kaaij nieuwe trainers HKC A1

HKC heeft de vacature van trainer/coach van HKC A1 voor het seizoen 2021/2022 in kunnen vullen.
We zijn blij te kunnen mededelen dat het duo Tjeu van der Lit en Damy van der Kaaij voor deze functie is aangesteld. Met Tjeu en Damy staan komend seizoen 2 tallentvolle, enthousiaste, fanatieke en ambiteuze trainers voor de groep van het hoogste jeugdteam van HKC.

We stellen het nieuwe trainersduo aan u voor:

Hey HKC’ers,

Wij zijn Tjeu van der Lit (23) en Damy van der Kaaij (24) en wij hebben enorm veel zin om volgend jaar met de A1 aan de slag te gaan bij HKC.

Ik (Tjeu) ben als speler en coach een oude bekende bij de club en heb een deel van de spelers uit de A-jeugd al een keer eerder onder mijn hoede gehad toen ik 7 jaar geleden begon met coachen bij de D1 van HKC. Sindsdien heb ik gedurende de jaren meer ervaring en kennis opgedaan als coach van jeugdteams. Zo ben ik o.a. actief geweest in de hoofdklasse bij SKF A1 en in afgelopen seizoen samen met Damy bij GKV/Enomics B1. In het dagelijk leven studeer ik nog en volg ik de masteropleiding Sport & Prestatie Psychologie van de UvA. Ik hoop op korte termijn ook in deze branche te gaan werken.

Ik (Damy) ben in tegenstelling tot Tjeu wel geheel nieuw bij de club. Als speler heb ik in de jeugd bijna altijd op het hoogste niveau gespeeld bij GKV/Enomics met als hoogtepunt het spelen op 2 achtereenvolgende Nederlands Jeugdkampioenschappen. Inmiddels coach ik al 5 jaar jeugdteams bij GKV/Enomics waarvan ik de afgelopen 2 jaar actief ben geweest bij de B1. Ook ik ben, als ik niet op het veld sta, nog student en volg de bacheloropleiding Psychologie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

We hopen ons enthousiasme over te dragen op het team en zo een ontzettend leuk en succesvol seizoen te beleven!

Het Bestuur en TC heten Tjeu en Damy van harte welkom en wensen jullie vanaf deze plaats veel succes en plezier met deze functie.

Bestuur en TC
Korfbalvereniging HKC

Stan de Groot tijdens de laatste play-offs