Tilburg maatje te groot voor HKC

In de laatste wedstrijd van 2012 heeft HKC tegen het bezoekende Tilburg niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Tilburgers, die de tweede plaats op de ranglijst bezetten, hadden in De Wielewaal van meet af aan het initiatief en wisten via een 7-11 ruststand een 12-21 overwinning mee naar Brabant te nemen.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - kv Tilburg 1

In het begin kwam Tilburg erg goedkoop op een 1-3 voorsprong toen arbiter Jelle Berk enkele discutabele vrije ballen en strafworpen toekende. HKC bleef in die fase in het spoor van haar tegenstander, alhoewel het verschil wel steeds minimaal twee doelpunten was. Pas in de laatste fase voor rust stootte Tilburg door naar een verschil van vier punten en 4-8 stand drie minuten voor rust, werd er in die laatste minuten nog lustig op los gescoord en werd een 7-11 ruststand bereikt.

In de tweede helft maakte Tilburg meteen haar bedoelingen duidelijk. In een tijdsbestek van tien minuten hadden de bezoekers de voorsprong uitgebouwd naar 8-16 en was duidelijk dat het voor HKC moeilijk zou worden om nog tot puntenwinst te komen. Tilburg ging nu wat laconieker spelen, waardoor HKC de gelegenheid kreeg driemaal achtereen te scoren. HKC kreeg zeker nog mogelijkheden om dichterbij te komen, maar de kansen die men kreeg werden niet benut. Te vroeg had HKC in feite het hoofd al in de schot gelegd, want met een grotere portie vechtlust en overleg had men het Tilburg, met nog voldoende tijd op de klok moeilijk kunnen maken Daardoor bleef Tilburg gemakkelijk overeind en onder aanvoering van oud Deetosspeler Joris Keeman wisten zij de ruime voorsprong te behouden en later weer uit te bouwen tot een 12-21 eindstand.

Voor HKC een teleurstellende afsluiting van 2012, maar wanneer de ploeg afdoende antwoord gaat weten te vinden op het gebrek aan reboundkracht en ook de zuiverheid terugkomt, zal zij deze zaalcompetitie zeker nog de nodige punten gaan vergaren. Tegen Tilburg werd de HKC-productie verzorgd door: Niels Deventer (5), Tim Sterrenburg en Emiel Deventer (ieder 3) en Kelly de Bruin (1).

De eerstvolgende wedstrijd voor HKC is op zaterdag 12 januari a.s. in De Wielewaal, waar om 17.00 uur Roda uit Westzaan de tegenstander is. Tegen deze ploeg werd bij de competitiestart met 14-13 verloren en mogelijkheden voor revanche zijn er tegen Roda zeker aanwezig.

Fotoverslag

{oziogallery 707}