Terechte nederlaag HKC tegen koploper KCR

De wedstrijd van HKC tegen koploper KCR leek op voorhand een interessante partij te worden. Vraag was hoe HKC zich zou verweren tegen een topper uit de 1e klasse en of HKC weer stappen zou maken in haar eigen ontwikkeling. Het was de eerste keer dat HKC uitkwam tegen de club uit Ridderkerk, ontstaan na een fusie tussen Bolnes en Sagitta. Jammer was het dat Arnold Tromp en Tomas aan de Wiel vanwege blessures niet in de HKC-selectie opgenomen konden worden, waardoor HKC de nodige reboundkracht moest missen.

Moment in de wedstrijd RWA 1 - HKC 1In de beginfase waren de doelpunten schaars en het was pas in de 7e minuut dat HKC de score opende en na een kwartier spelen stond de thuisploeg met een magere 2-1 stand op voorsprong. Toen kwam KCR echter op stoom en voornamelijk van afstand wisten zij de Hardinxvelders op een 3-7 achterstand te zetten. Na deze slag van KCR stroopte HKC de mouwen op en haakte weer aan via een dubbelscore. Toch wist KCR controle over de wedstrijd te houden en wisten zij met een 6-9 voorsprong de rust in te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moment in de wedstrijd RWA 1 - HKC 1In de tweede helft een zelfde beeld als in het tweede bedrijf. KCR dat de wedstrijd controleerde, gesteund doordat het steeds een voorsprong had en HKC dat hard werkte, steeds weer probeerde naast de tegenstander te komen, maar eigenlijk net te kort kwam om het KCR echt lastig te maken.

KCR liep eerst uit naar 6-11, maar de ploeg van Johan van Barneveldt kwam weer terug naar 9-11. Het talrijke publiek verveelde zich niet, steunde de jonge HKC-equipe in deze aantrekkelijke wedstrijd en zag de thuisclub goede korfbalacties op de mat leggen, die nog te vaak afgewisseld werden met mindere fases. De scores gingen vervolgens om en om, waarbij HKC er niet in slaagde naast de Ridderkerkers te komen en de spanning echt terug te laten komen in de wedstrijd. Met een 12-14 eindscore werd HKC weer met een nederlaag geconfronteerd tegen een tegenstander die al duidelijk verder is in haar ontwikkeling.

 

 

 

 

Moment in de wedstrijd RWA 1 - HKC 1Het spel van HKC geeft toch voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden, te beginnen a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Korbatjo, waartegen de eerste winst van dit seizoen binnengehaald zou moeten worden. Aanvang 16.00 uur.

De HKC-goals tegen KCR kwamen van: Marlies aan de Wiel, Niels en Emiel Deventer (ieder 3), en Esther de Groot, Ruud aan de Wiel en Robert de Haas (ieder 1).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoverslag

{oziogallery 758}

Fotoverslag (HKC 2 – Avanti 3)

{oziogallery 759}