Tegen Fortuna kwam HKC B1 amper tot scoren, maar wint toch

Na de bekerwedstrijd tegen Fortis B1 van afgelopen dinsdag, die gewonnen werd met 11-6, stond de zaterdag erna Fortuna B2 op het programma. 2 weken terug wist de B1 nog te verliezen van deze ploeg met 12-10, dus er stond een lastige wedstrijd op het programma.

20112012 team aspb1 small

Rond kwart voor 11 vertrok de B1 richting Delft. Aangekomen werd er omgekleed en even met elkaar gepraat. Frank was vandaag niet aanwezig dus Michel nam vandaag de taak om te coachen op zich. Er stond veel wind, en nadat we even hadden gewacht op een scheidsrechter waren we er klaar voor.

Het duurde allemaal even voordat er gescoord werd. Het was geen korfbalweer in Delft, en met veel wind werd er na 10 minuten het eerste doelpunt gescoord, 0-1 door Ingeborg. Aron scoorde ook door een schot de 0-2. De eerste helft moest er aan de achterkant aangevallen worden. Dit lukte niet altijd, en met veel kansen werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

In de rust werd vooral duidelijk gemaakt dat we prima aan het verdedigen waren. 0 door laten is goed, en 2 scoren met dit weer, was ook redelijk. Wel veel kansen gehad, en het was taak om de 2e helft vooral zo door te gaan!

De 2e helft duurde het opnieuw lang voordat het vak van Stefan tot scoren kwam. De verdediging was wel prima aan het verdedigen. Het was een fysieke wedstrijd, de scheidsrechter liet veel toe. Fortuna frustreerde zich, maar toch was het Stefan die na een kwartier in de 2e helft een groter verschil op het scorebord zette, door opnieuw een schot stond de 0-3 op het scorebord. Veel kansen werden er opnieuw gecreëerd maar niet benut. De verdediging moest er dan toch echt aan geloven, en Fortuna scoorde hun eerste doelpunt. 1-3. Het leek wel een welpen wedstrijd. Er werd heel weinig gescoord. Maar het laatste kwartier leken beide ploegen even ‘los’ te komen. Want opnieuw was het Fortuna die scoorde en het verschil was nog maar 1, 2-3. Gelukkig wist Aron direct daarna weer een schot achter de korf te scoren en stond het 2-4. Door duidelijke afspraken in het andere vak wist Anieke met een mooie onderhandse bal het verschil weer op 3 te brengen en stond het 2-5. Toen was het opnieuw Fortuna en scoorde de 3-5. En snel daarna ook nog de 4-5. Met nog een aantal minuten op de klok werd het nog een spannende wedstrijd. Fortuna kreeg nog wel een aantal kansen, maar wij namen op het eind de goede beslissingen in de verdediging. En brachten de bal met z’n alle naar het aanvalsvak. De scheidsrechter vond het goed geweest in Delft, en floot af bij een stand van 4-5.

Opnieuw een overwinning! Terecht, want als je naar heel de wedstrijd kijk waren de spelers van de B1 toch beter. Veel lange aanvallen, maar er werd weinig gescoord! Ook wist Trekvogels weer te winnen. En staat nog steeds 4 punten op ons los. Het lijkt allemaal onmogelijk te worden om ook op het veld nog kampioen te worden. Maar je weet nooit! Trekvogels hoeft nog maar 1 misstap te maken, en wij moeten Trekvogels thuis gewoon pakken. En dan kan er zomaar eens een verassing staan te wachten. Jammer voor de B1 is dat ze het niet meer in eigen hand hebben!

Volgende week heeft heel HKC vrij, maar de spelers van de B1 mogen toch aan de bak. Omdat KCR de wedstrijd van 19 mei wilde verzetten, hebben we in overleg de wedstrijd naar volgende week verplaatst in Ridderkerk. Om 10:30 wacht KCR B2 op ons op het sportpark in Ridderkerk ( oud veld Sagitta ).

Tot volgende week!