Tam HKC laat punten liggen in Haarlem

De komende twee weken ligt de zaalkorfbalcompetitie voor HKC stil en de Hardinxvelders leken daar afgelopen zaterdag al een voorschot op te hebben genomen. Weinig geïnspireerd spelend, waren de zwart-witten niet opgewassen tegen het tot het uiterste gemotiveerde Rapid, dat alles uit de kast haalde om punten te winnen in haar strijd tegen degradatie.

In het begin was HKC nog wel bij de les en na de openingstreffer van Rapid waren de bezoekers aanvankelijk de betere partij. In de score was er in het eerste kwartier weinig licht tussen beide teams en de 6-6 stand die na een kwart wedstrijd was bereikt beloofde een spannend vervolg.. Niets was echter minder waar. Terwijl de thuisclub meer energie en fysieke kracht in de strijd gooide, gaf HKC in het restant van de eerste helft opvallend genoeg niet thuis en moest toestaan dat Rapid uitliep naar een comfortabele 11-6 voorsprong bij rust.

Na rust had HKC als eerste gescoord, maar daarna ging Rapid door op de wijze zoals zij in het kwartier voor rust hadden gespeeld. Met verre schoten en enkele strafworpen wisten zij de voorsprong uit te bouwen naar een voor HKC toen al onoverbrugbare stand van 16-7. Een kleine opleving aan Hardinxveldse kant deed de borden nog verspringen naar 16-10, maar het was Rapid dat het in ruime mate opgekomen publiek in het Kennemer Sportcentrum duidelijk maakte dat er maar één ploeg aanspraak kon maken op de overwinning. HKC liet het gelaten gebeuren, probeerde af en toe nog wat tegen te stribbelen, maar het was niet voldoende om verder nog potten te kunnen breken. Met 21-12 haalde Rapid dik verdiend de voor hen nog zo broodnodige punten binnen. Bij HKC, waar in de tweede helft Tim Sterrenburg en juniore Kelly de Bruin in de ploeg kwamen voor Arjan de Haas en Marlies Bommeljé, zaten te veel mensen niet in de wedstrijd om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat.
Voor HKC scoorden: Niels Deventer (3), Esther de Groot, Arnold Tromp en Emiel Deventer (ieder 2) en Esther Bot, Francis Tromp en Tim Sterrenburg (ieder 1).

HKC is vrij van degradatiezorgen en kan ook bovenin geen rol meer spelen, waardoor zij de resterende twee wedstrijden vrijuit kan spelen, te beginnen op 3 maart in De Wielewaal tegen het Haagse Futura.