Sven van Baggum naar korfbalvereniging HKC

De 27-jarige Sven van Baggum speelt met ingang van het seizoen 2020/2021 voor korfbalvereniging HKC. De TC en staf zijn erg blij met de komst van Sven, die dit seizoen uitkomt voor Pernix uit Leiden waarmee hij in de zaal promoveerde naar de Hoofdklasse, naar HKC. Sven van BaggumVan Baggum zit vol ambitie en ziet zijn komst naar HKC als een stap omhoog. “Ik kom naar HKC om in de top van de hoofdklasse te spelen. Het ultieme doel is natuurlijk om de play-offs te halen en te kijken wat daarin mogelijk is. “HKC lijkt me een mooie en ook gezellige vereniging en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen!” Sven stelt zichzelf voor:

Mijn naam is Sven van Baggum en woon op dit moment in Leiden.
Ik heb een eenmanszaak waarin ik werk als schilder. Ik ben mijn korfballoopbaan ooit begonnen bij Die Haghe, maar heb het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht bij De Meervogels in Zoetermeer.

Met deze club heb ik vele malen op NK’s gespeeld en ben ik in de jeugd 4x Nederlands kampioen. Hoogtepunt van deze periode was het spelen in Ahoy en deze finale winnen als reserve van De Meervogels A1. Bij DSC ben ik in de senioren op het hoogste niveau in de Korfbal League actief geweest.

Ik ben een positieve en zeer gemotiveerde korfballer en ga altijd voor de winst, ook al is die bijna onmogelijk. Ik omschrijf mezelf als een allround type speler, kan zowel scoren als rebounden.
Ik heb voor HKC gekozen omdat het een ambitieuze groep is, een erg warme vereniging en het publiek in elke wedstrijd de 9e man is!

Danny den Dunnen van HKC ken ik erg goed. We zijn al jaren lang bevriend. Een wens van ons is dat we altijd al samen in 1 team hebben willen spelen. Dat gaat volgend seizoen nu dus gebeuren.

Naast korfballen zijn mijn hobby’s dansen op de dansvloer, gamen en lekker uit eten gaan.
Ik sta altijd open voor een gezellig gesprek, dus kom zeker een praatje met me maken.

Korfbalvereniging HKC heet Sven van harte welkom!
Bestuur en TC HKC