Succesvolle oefenduels HKC-selectie

Op 29 december, tussen Kerst en Oud en Nieuw in, speelde de HKC selectie oefenduels in Houten om tegen Victum te trachten het wedstrijdritme vast te houden, nu de competitie voor twee weken is onderbroken.

In de voorwedstrijd liet HKC 2 zien dat de opgaande lijn, welke al enkele weken zichtbaar is, wordt voortgezet en Victum 2 moest van het begin af aan in de achtervolging. HKC bleek productiever dan in de competitie en over veel schijven scorend werd er een 21-16 overwinning geboekt. Deze zege zal het team het nodige zelfvertrouwen geven voor de rest van de competitie, te beginnen a.s.zaterdag om 17.30 uur in De Wielewaal.

HKC 1 schoot als een komeet uit de startblokken en voor Victum er erg in had stond er reeds een 1-8 stand op het scorebord. HKC bleef geconcentreerd spelen en had tegen de overgangsklasser ook verdedigend haar zaken goed op orde. Dat het spelen met de schotklok geen probleem was voor HKC bleek wel uit de 4-15 ruststand.

Na de thee duurde het enkele minuten voordat de score weer op gang kwam, maar toen dat eenmaal het geval was, toonde HKC zich ook in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Ook in deze wedstrijd was opvallend dat alle spelers op de scorelijst vermeld konden worden en er dus duidelijk sprake was van een collectieve prestatie. Met een dikverdiende 12-27 overwinning tankte HKC het nodige zelfvertrouwen om a.s. zaterdag tegen Vitesse de competitie goed te kunnen vervolgen. Aanvang van deze wedstrijd is 18.55 uur.