Sterke start HKC in zaal

Voor HKC startte het zaalseizoen in Eindhoven tegen oude bekende Rust Roest, een ploeg die men al een aantal jaren in competitieverband niet meer was tegengekomen. HKC maakte ook bij haar debuut in de Overgangsklasse in de zaal een prima indruk en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Met uiteindelijk alleszeggende 18-28 cijfers gingen de punten mee naar Boven-Hardinxveld.

HKC startte de wedstrijd zonder de lang geblesseerden Esther de Groot en Stefan den Breejen, terwijl nieuwkomer Mark Klop op de bank begon. Het begin van de wedstrijd was voor HKC sterk, want na een snelle Rust Roest goal nam HKC het initiatief en na vijf minuten spelen was de score al omgebogen naar 1-5, waarbij de doelpunten van vijf verschillende spelers kwamen. Ook nu weer bleek dat een groot verschil met de tegenstander. Waar bij HKC het gevaar van alle kanten komt, stemde Rust Roest haar aanvalsspel veelal op enkele spelers af en één vak deed men dat extreem. Het maakte hen daardoor erg kwetsbaar. In de eerste helft kon HKC haar voorsprong in tact houden, maar zag het hardwerkende Rust Roest toch in de buurt blijven. In de laatste fase voor rust kreeg de wedstrijd een wat rommelig karakter, waarbij door beide ploegen de arbitrale beslissingen niet altijd begrepen werden. In die fase moest HKC iets van haar voorsprong prijsgeven en kwam de rust bij 10-13.

In de tweede helft scoorde Rust Roest weer als eerste, maar daarna had HKC weer een ijzersterke fase en met fraaie staaltjes korfbal liep de equipe van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen uit naar 11-17. Het was ook de fase waarin Mark Klop steeds in de aanval werd ingebracht voor Jaïr Korf de Gidts, waarbij verdedigend werd terug gewisseld. Verdedigend had HKC haar zaken op orde, waarbij met name de dames weinig meer weggaven tegen hun erg aanvallend ingestelde opponenten. Rust Roest leek ook conditioneel haar tol te moeten betalen voor haar harde werken. Halverwege het tweede bedrijf stond er een 13-21 tussenstand op de borden en wist HKC dat de punten binnen waren. Toch bleef de Novafrontploeg voluit gaan, maakte nog een aantal fraaie goals met daarbij enkele one- handers van John den Dunnen . HKC, waarbij alle spelers op het scoreformulier kwamen, maakte bij haar debuut in de Overgangsklasse met een afgetekende 18-28 winst duidelijk dat zij ook op dit niveau goed meekan.

De HKC-goals kwamen op naam van: John den Dunnen (6), Kelly de Bruin en Tjeerd Gort (ieder 5), Niels Deventer (4), Rianne Swets (3), Lotte Scherstra (2) en Annelies Kop, Jaïr Korf de Gidts en Mark Klop (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC om 16.45 uur in Het Dok een regioderby tegen ex-hoofdklasser Oranje Wit, dat afgelopen zaterdag in eigen hal met 17-26 cijfers van GKV/Enomics.

Doelpunten HKC in de wedstrijd