Sterke hervatting veldcompetitie

Na het kampioenschap in de zaal was HKC er veel aan gelegen om haar positie in de kopgroep van de eerste klasse op het veld te verstevigen. De wedstrijd tegen laagvlieger Dindoa was daar op papier een goede gelegenheid voor, maar HKC waakte voor onderschatting omdat ploegen soms met een ander elan uit de zaalcompetitie komen. HKC-coach Peter van Houwelingen moest de net vader geworden Ruud aan de Wiel missen, waardoor Stefan den Breejen zijn opwachting kon maken, wat hij zeer verdienstelijk deed.

In de eerste aanval opende HKC de score en na een snelle gelijkmaker liep HKC vervolgens uit naar een 1-4 voorsprong, een stand die na 10 minuten al was opgelopen naar 2-7. Daarna volgde een fase waarin HKC te laconiek ging verdedigen, wat door de thuisploeg goed werd afgestraft en in de 13e minuut hadden zij de achterstand al weer teruggebracht naar 5-7. De volgende minuten kon HKC nog niet echt weglopen van de ploeg uit Ermelo, maar na 7-8 slaagden de Hardinxvelders er in om het duidelijk aanwezige krachtverschil ook in de score tot uitdrukking te brengen. Rustig spelend bouwde HKC gestaag aan het uitbreiden van de voorsprong, waarbij het grote verschil met Dindoa was dat HKC over alle schijven voor dreiging zorgde. Een 10-16 ruststand gaf de verhoudingen goed weer.

In de eerste periode na rust bleek HKC onzuiver en moest toezien dat Dindoa terugkwam naar 12-16. Pas in de 11e minuut na rust scoorde HKC haar eerste doelpunt van de 2e helft, maar daarna ging zij weer verder met waar zij in de eerste helft gebleven was. Halverwege het 2e bedrijf was de score opgelopen naar 14-21 en de tegenstand was gewoonweg te pover om nog een spannende slotfase te kunnen verwachten. Bij HKC kwam Menno Bakker in de slotfase nog in het veld voor de geblesseerde Niels Deventer en met drie goals had hij ook zijn aandeel in de score.
In de laatste minuten kwam Kelly de Bruin nog in het veld voor Mariëlle de Waal. De BMN-ploeg wist uiteindelijk met een overduidelijke 16-25 overwinning haar positie in de kopgroep te consolideren.

Voor HKC scoorden: Annelies Korevaar en Stefan den Breejen (ieder 5), John den Dunnen (4), Niels Deventer, Rianne Swets en Menno Bakker (ieder 3) en Emiel Deventer (2).

A.s. zaterdag speelt HKC om 15.30 uur thuis tegen Exakwa uit Lelystad en op deze dag zal HKC ook haar geheel vernieuwde kantine in gebruik nemen.