Sterk herstel van HKC

Na verlies in de seizoensopening tegen SDO was HKC er alles aan gelegen om de uitbeurt tegen Korbatjo winnend af te sluiten om toch een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de eerste klasse.
Bijzonderheid bij deze wedstrijd was dat de ploeg uit Oud-Beijerland niet over kunstgras beschikt waardoor de Hardinxvelders het eerste kwartier duidelijk in het ritme moesten komen. Bovendien trof men in Korbatjo een tegenstander die het vooral van haar fysiek moest hebben, wat deze ploeg overigens op een faire manier deed.

Toen men echter gewend was aan de omstandigheden wist HKC de tegenstander haar wil op te leggen. Met fris spel en met lange aanvallen over meerdere schijven was HKC de bovenliggende partij en na een 6-9 ruststand kon men tenslotte met een 11-17 overwinning van het veld stappen.
In het team van Dick van Houwelingen ontbrak de geblesseerde Menno Bakker, maar Arjan de Haas toonde zich een waardig vervanger. Tot 3-3 na een kwartier spelen tekende zich af hoe de wedstrijd zich zou gaan voltrekken. HKC bepaalde het tempo in de wedstrijd en Korbatjo had geen verdedigend antwoord op de gevarieerde aanvallen van de zwart-witten en bij rust stond er dan ook een terechte 6-9 stand op het bord.

In de tweede helft startte HKC meteen voortvarend en wist de voorsprong met regelmaat uit te bouwen, waarbij het gevaar weer van diverse spelers kwam. De tweede helft moest enkele malen voor blessurebehandelingen worden onderbroken, waarbij het er op leek dat de vervelende oogblessure van Niels Deventer einde wedstrijd voor hem betekende. Gelukkig kon hij de wedstrijd toch uitspelen en hij had ook in deze wedstrijd weer een belangrijke bijdrage in de score. Halverwege de tweede helft, bij een 8-14 stand was de wedstrijd gespeeld. HKC bleef geconcentreerd spelen om de tegenstander niet de idee te geven terug te kunnen komen in de wedstrijd en Korbatjo besefte dat er niets meer te halen viel. Om en om scorend werd de eindstand op 11-17 bepaald. Belangrijk was afgelopen zaterdag dat HKC als een sterk collectief opereerde, waarbij de afronding belangrijk beter was verzorgd dan in de eerste competitiewedstrijd.

De vele meegereisde Hardinveldse supporters zagen dat de doelpuntenproductie werd verzorgd door: Niels Deventer (5), Emiel Deventer (4), Arnold Tromp (3), Arjan de Haas (3), Marlies Bommeljé en Francis Kraaijeveld (ieder1).

A.s. zaterdag ontvangt HKC om 16.00 uur Maassluis en ook tegen deze ploeg zijn er zeker kansen om de punten in Boven-Hardinxveld te houden.