Sterk beginnend HKC geeft uiteindelijk Vriendenschaar hoop op handhaving

Afgelopen zaterdag stonden HKC en Vriendenschaar weer tegen elkaar. Op het winderige veld van HKC werd een matige wedstrijd met 6-8 gewonnen door Vriendenschaar.

HKC begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 4-1 voorsprong door mooie doelpunten van Arnold Tromp, John den Dunnen en Menno Bakker. Vriendenschaar had weinig in te brengen in deze beginfase. HKC verzuimde echter om de voorsprong verder uit te bouwen en liet Vriendenschaar hierdoor terug in de wedstrijd komen. Vriendenschaar kwam langzaam terug en profiteerde van de verdedigende foutjes van HKC. Na 35 minuten te hebben gespeeld, was de ruststand 4-4.

 

Na rust scoorde Vriendenschaar uit een strafworp en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Arnold Tromp reageerde direct door zijn derde doelpunt te maken. Krista Kop, die goed verdedigd werd door Esther de Groot, wist Vriendenschaar weer op voorsprong te zetten. Beide ploegen hadden, mede door de stevige wind, moeite met scoren. Esther Bot wist na 19 minuten in de tweede helft de score weer gelijk te trekken.

 

Tien minuten voor tijd kreeg Vriendenschaar een wat dubieuze strafworp mee die helaas voor HKC werd verzilverd. HKC miste de swing uit het begin van de wedstrijd en de bal en de korf wisten elkaar niet meer te vinden. Vriendenschaar wist met één van de weinige velddoelpunten de 6-8 te noteren. Met Emiel Deventer probeerde HKC in de slotfase meer aanvallende druk te creëren, maar gescoord werd er niet meer. Het gat van twee doelpunten bleek te groot. Na het laatste fluitsignaal stond de stand 6-8 op het scorebord. Ondanks een sterk begin van HKC, konden de punten ditmaal niet in Boven-Hardinxveld worden gehouden.

 

HKC 2 en Vriendenschaar 2 speelden afgelopen zaterdag ook tegen elkaar. De wedstrijd eindigde gelijk, 13-13.