Stephan en Mathijs de Boon winnen ‘Sportquiz 2020’

In een bomvolle HKC-kantine streden 90 deelnemers om de eer en prijzen in de 8e editie van de HKC-Sportquiz. Er werd gespeeld in 3 rondes waarin uiteenlopende sportvragen voorbij kwamen. Toen het stof en de nevels waren opgetrokken, waren aan het eind van de avond Stephan de Boon en Mathijs de Boon de sterksten en gingen er met de felbegeerde titel vandoor.

Stephan en Mathijs de Boon

De winnaars van de Sportquiz 2020 Stephan en Mathijs de Boon

In ronde 1 werd de parate kennis getest over het recente sportjaar: gemiddeld werden er 7 fouten gemaakt en Stephan en Mathijs legden hier de basis voor de overwinning met 24 goede antwoorden. Ronde 2 was een ‘Tutti Frutti Mix’ en hier kwamen Marco van Loon en Jaromir van Gelder als beste uit de bus met een foutloze ronde. Gemiddeld ook hier weer 7 fouten door de hele groep. De afsluitende ronde had als thema ‘Helden’. Een wat gemakkelijkere ronde met gemiddeld 5 fouten. De uiteindelijke winnaars waren hier foutloos, op de voet gevolgd door 6 koppels met 1 fout. De bitterballen gingen rond, de glazen nog 1 keer gevuld en het wachten was op de uitslag. Na 7 keer net naast de hoofdprijs gegrepen, ging dit keer de beker naar Stephan en Mathijs de Boon. De runner-up was Arjan van Baaren en Maarten Zeeman. Het erepodium werd gecompleteerd door tweevoudig winnaars Dick en Peter van Houwelingen.

Het was weer een topavond: veel gelachen, geconcentreerde deelnemers.  Iedereen (deelnemers, barpersoneel, tellers en techniek) bedankt voor het enthousiasme en de leuke avond. Hopelijk tot volgend jaar allemaal!

Arnold Tromp en Menno Bakker

Uitslag Sportquiz 2020