HKC wint knap van kampioen de Meeuwen

Het was prima weer in Putten zaterdag voor een mooi potje korfbal. Voor HKC 1 stond alleen de eer nog maar op het spel en een soort van revanchegevoel voor de thuisnederlaag tegen de Meeuwen. De belangen lagen meer bij HKC 2 dat nog voor handhaving strijd.
HKC 2 wist niet te winnen en moest in de laatste minuut de punten aan de Meeuwen 2 laten en is dus nog niet veilig
.

Bij de Meeuwen was er na afloop de huldiging en een kampioensfeest dus er was flink wat publiek afgekomen op deze wedstrijd. HKC startte ondanks dat er geen belangen meer waren echter scherp en wist via John den Dunnen op voorsprong te komen. De Meeuwen daarentegen nam daarna even het heft in handen en liep uit naar een 4-1 voorsprong. Er ontspon zich een boeiend duel waarbij het vaak stuivertje wisselen was en met name aan HKC kant Kelly de Bruin het vizier op scherp had staan. Het publiek van de Meeuwen dat misschien had verwacht dat HKC wel mee zou doen aan het feestje kwam bedrogen uit. HKC vocht voor elke bal en wist op het eind van de eerste helft het spel naar zich toe te trekken en uiteindelijk zelfs via Niels Deventer met een kleine voorsprong van 12-13 de rust in te gaan.

In de tweede helft een zelfde beeld, een spannende strijd waarbij de Meeuwen weer het voortouw nam net als in de eerste helft maar een HKC dat niet losliet. De equipe van John Spek en Raymond Nieuwenhuizen liet ook in de tweede helft weer zien dat HKC een geduchte tegenstander is voor iedere overgangsklasse ploeg. Met soms gevarieerd aanvalsspel werd er net zo lang gezocht tot er weer een opening werd gevonden en leverde het vaak kansen op. Bij 21-19 via Tjeerd Gort kwam er nog meer geloof in een goede afloop. Via Annelies Kop 22-21 en de gelijkmaker van de ingevallen Stefan den Breejen 23-23 werd er in de laatste paar minuten zelfs de overwinning behaald door twee mooie schoten vanTjeerd Gort en werd de eindstand bepaald op 24-25 voor HKC. Een goede en zwaarbevochten overwinning van HKC.

HKC speelt op 26 mei de verre uitwedstrijd bij Amicitia in Vriezenveen dat nog tegen degradatie strijd.

Scores HKC: Kelly de Bruin 5, Tjeerd Gort 4, John den Dunnen 4, Jair Korf de Gidts 3, Niels Deventer 3, Rianne Swets 2, Esther de Groot 1, Annelies Kop 1, Lotte Scherstra 1, Stefan den Breejen 1

Doelpunten HKC in de wedstrijd

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=J9oXVgDGmVk”


Sportieve revanche HKC op De Meeuwen

HKC moest aantreden tegen de terechte kampioen De Meeuwen. De thuiswedstrijd bij HKC werd verloren met 20-23 mede door het bijna altijd goed startende De Meeuwen en de later ingetrokken rode kaart van Niels Deventer.

In een competitie waar niets anders meer te halen valt dan sportieve eer en het verdedigen van de 2e plaats was HKC niet van plan om als voorprogramma te dienen voor een kampioensfeestje en gebrand op een revanche op de thuisploeg.

HKC keek gedurende de hele eerste helft tegen een kleine achterstand aan, maar wist echter vlak voor rust terug te komen en een voorsprong te pakken, 12-13. De tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld. Het stug achterverdedigende en steeds terugzakkende De Meeuwen nam steeds een voorsprong en stond met nog een kwartier te spelen 22-19 voor. HKC bleef echter rustig en goed spelen door gedisciplineerd oplossen en daarna doorspelen en kon zodoende in de eindfase de 24-25 overwinning naar zich toe trekken.

Complimenten aan het team voor de wijze waarop ze deze wedstrijd benaderd hebben. Dit keer niet echte uitschieters of uitblinkers, het was vooral het collectief, het functioneel verdedigen en het kunnen scoren over alle schijven, die de revanche op sportieve wijze compleet maakten.

Met: Kelly de Bruin (5), John den Dunnen en Tjeerd Gort (4), Jaïr Louis en Niels Deventer (3), Rianne Swets (2), Esther de Groot, Annelies Kop, Lotte Scherstra en Stefan Den Breejen (1), Mark Klop, Jhonny Hoekwater, Sjaak den Breejen, Jos de Groot en Raimond Nieuwenhuizen.
(tekst en video afkomstig van Facebookpagina van John Spek)