Spannende derby – geen winst voor HKC

Hardinxveld – Afgelopen zaterdag stond de clash tussen de korfballers uit Boven- en Beneden-Hardinxveld op het programma. Beide ploegen hadden tot nu toe 2 punten verzameld in de overgangsklasse B. HKC had tot aan de rust het beste van het spel. Na een spannend en afwisselen scoreverloop was het uiteindelijk Vriendenschaar dat aan het langste eind trok en de wedstrijd won met 15-13.

Zo’n 500 toeschouwers hadden de weg naar de Sluisweg gevonden om de korfbalderby te bekijken. HKC had volop vertrouwen getankt uit de overwinning tegen GKV en heeft in interim-coach Harry Kelderman een geschikte coach gevonden om het seizoen af te maken.

Vriendenschaar opende overtuigend door na 20 seconden te scoren via Jesse van Keeken, die ook de rest van de middag over een zuiver schot beschikte. HKC counterde echter brutaal en trok de wedstrijd naar zich toe. Via scores van Arnold Tromp, Francis Kraaijeveld, Arjan de Haas verraste de Boven-Hardinxvelders hun opponenten die een time-out namen om de zaken bij te stellen. Toch was het HKC dat via een strafworp de voorsprong uitbreidde naar 1-4. HKC leek de zaken goed op orde te hebben. Aanvallend liep het eerste aanvalsvak moeizaam, maar verdedigend controleerde het de westrijd. Toch waren de laatste 10 minuten van de eerste helft voor Vriendenschaar, dat met afstandschoten de stand net voor rust weer gelijktrok zodat de ploegen met een 6-6 tussenstand de kleedkamer opzochten.

Na de rust kwam HKC niet goed uit de startblokken. In de eerste 20 minuten scoorde het slechts 1 keer via Astrid Andriessen. Te snel werden de kansen genomen en daarbij bleef de afronding onder de maat. Vriendenschaar had juist wel een sterke fase en schoot zichzelf naar een 11-7 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld te zijn, maar HKC hervond het schot en een strafworp van Arjan de Haas en schoten van Arnold Tromp en Esther Bot brachten HKC met nog ruim 10 minuten op de klok terug in de wedstrijd 12-10. De doelpunten vielen nu wel en na een afstandschot van Vriendenschaar reageerde HKC meteen via een schot van Astrid Andriessen. HKC-coach Kelderman nam een time-out en bracht Ruud aan de Wiel en Stephan de Boon in de ploeg. Een vrije bal van Arnold Tromp bracht HKC met nog 5 minuten te spelen op 13-12 en alles leek nog mogelijk. Vriendenschaar gaf zichzelf weer wat ruimte doordat het een strafworp kreeg en benutte. Een fraaie doorloop van Stephan de Boon dichtte het gat weer tot 14-13 en een gelijkspel lag binnen handbereik met nog 3 minuten te spelen in een slotfase die zwanger was van spanning. Vriendenschaar ging echter voor de strafworp en die werd ook enigszins gemakkelijk gegeven door de verder goed leidende scheidsrechter. Deze werd koelbloedig afgerond en HKC had geen tijd meer om het verschil goed te maken. Al met al een spannende derby waar wellicht een punt of meer in had gezeten voor de Rabo-formatie. Volgende week staat voor HKC de thuiswedstrijd tegen "de Meervogels&qout; uit Zoetermeer op het programma.