Smakelijk HKC Pietenontbijt

Het was geen uitslapen geblazen op zaterdag 1 december 2018 voor de HKC F & Kangoeroes.

Om 8.10 uur stonden ruim 30 jongste HKC leden voor de ingang van de kantine. Klaar om met de Pieten te ontbijten. Maar eerst de sporthal in om met de Pieten te korfballen en te bewegen. Een Piet had zich verstopt op de tribune, maar toen Sinterklaas zijn pieten kwam zoeken in de sporthal, kwam ook deze Piet naar beneden om mee te zingen, te lopen in de polonaise en mee te dansen met de kinderen op de sinterklaasdisco muziek.

Nadat Sint er achter kwam dat de Pieten nog niet ontbeten hadden,  stelde Sinterklaas  voor om dat met elkaar in de kantine te gaan doen, nadat er een groepsfoto (met gekke bekken) was gemaakt.  In de kantine, die gezellig versiert was, waren de tafels gedekt met lekkere broodjes, krentenbollen, hagelslag en kaas en lekkere chocomelk. Uiteraard ontbraken de schuimpjes en de pepernoten niet. De Pieten schoven gezellig aan en Sinterklaas maakte met alle teams een gezellig praatje.

Sinterklaas vertelde, na het ontbijt, dat de cadeautjes van Vriendenschaar overboord waren gewaaid, (gejuich klonk) en dat de cadeautjes van HKC maar net op tijd gered konden worden door de Pieten. We leerden Sinterklaas gelijk onze yel: Waar wil je bij horen? HKC!

Nadat de zakken met cadeautjes waren gevonden door de Pieten, was er wat verwarring, er stonden geen namen op, maar letters F en K. De oplossing kwam al gauw Kangoeroes en F’jes.  Het papier bleef niet lang om de cadeautjes. Als afsluiting was er nog tijd voor twee Pieten disconummers en om half 10 vertrok de Sint met zijn Pieten. En was een geslaagd Pieten-ontbijt bij HKC ten einde.