Ruime winst voor HKC in Dronten

Voor de vijfde wedstrijd van dit seizoen moest HKC het opnemen tegen ASVD / PV Systems, dat nog geen enkel punt in deze competitie wist te vergaren. Een duel dus tussen de ongeslagen koploper en de puntloze hekkensluiter. In de eerste helft was daar lange tijd weinig van te merken en pas net voor rust wist HKC een gaatje te slaan: 9-12. Na rust ging het allemaal gemakkelijker bij de Hardinxvelders en werd uiteindelijk een 18-26 overwinning geboekt.

Nadat eerst de HKC reserves een overduidelijke 16-28 overwinning op ASVD 2 hadden behaald, was het de beurt aan de vlaggenschepen van beide verenigingen. ASVD is aan een moeilijk jaar bezig en na het vertrek van een groot aantal spelers deze zomer is men bezig aan het bouwen van een nieuw team, met veel jonge talenten. Omdat HKC weinig gestructureerd speelde, slaagde men er niet in snel afstand te nemen van de thuisploeg. ASVD speelde erg gedisciplineerd, speelde lange aanvallen en had weinig schotpogingen nodig om tot scoren te komen.  Steeds nam HKC een voorsprong maar ASVD, aangemoedigd door haar enthousiaste aanhang, lukte het steeds weer om naast HKC te komen. In de 25e minuut kwam Eliza Roest in het veld voor Danny den Dunnen, die een minuut later in het andere vak de plek  innam van Job Pauw. Vervolgens slaagde HKC er de laatste minuten voor rust in om toch met een ruimere 9-12 marge de rust in te gaan.

Na de thee bleef het verschil steeds rond de vier doelpunten hangen, totdat Nadhie den Dunnen in de 45e minuut met twee treffers de score op 12-18 bracht, hiermee was het verzet van ASVD wel gebroken en moest men toezien dat HKC in vijf minuten uitliep naar een ruime 14-22 voorsprong. Het betekende niet dat de laatste fase van de wedstrijd daardoor saai werd. ASVD slaagde er enkele keren in terug te komen tot een verschil van zes, waarna HKC de marge steeds weer op acht goals bracht. Dat was het verschil dat ook bij het eindsignaal van arbiter Cor Mantel op het scorebord stond: 18-26. HKC had niet haar beste spel laten zien, maar blijft door deze ruime winst in Dronten ongeslagen koploper.

De HKC-treffers werden gefabriceerd door: Mark Klop en Corné Troost (ieder 6), Mabel Havelaar (5), Nadhie den Dunnen (3), Danny den Dunnen en Eliza Roest (ieder 2), Carmen de Heer en Job Pauw (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC weer een uitwedstrijd, dan in Kampen tegen middenmoter DOS Kampen / Veltman, aanvang op sportpark De Maten om 15.30 uur.

Wedstrijd

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Wedstrijdmoment HKC 1 - Wit-Blauw/Green Organics 1