Ronde 3 – NOVAFRONT veldtoernooi (verslagen & eindstanden): HKC wint NOVAFRONT veldtoernooi

NOVAFRONT veldtoernooiOp de laatste wedstrijddag van het gezamenlijk georganiseerde NOVAFRONT veldtoernooi, speelden de 1e en 2e teams van Oranje Wit, Kinderdijk, Vriendenschaar en HKC tegen elkaar.
Op het goed bezochte Vriendenschaarveld aan de Sluisweg speelden de teams hun laatste onderlinge duels uit op een wederom zeer warme dag.

Dag 4

Oranje Wit 2 – Kinderdijk 2
De 1e wedstrijd van de dag startte om 13.30 uur en het was een gelijk opgaande strijd die in een ruststand resulteerde van 8-7. De 2e helft bracht daar weinig verandering in en beide teams bleven om en om scoren. Met nog een kleine 6 minuten spelen werd de laatste drinkpauze ingelast die Oranje Wit spelers goed heeft gedaan om de minieme voorsprong nog met 2 doelpunten verder uit te breiden.
Einduitslag 16 – 13

Vriendenschaar 2 – HKC 2
Daarna kwamen de reserveteams van Vriendenschaar en HKC op het warme veld voor hun onderlinge duel, waarin de groenhemden goed partij gaven tegen het sterke Boven-Hardinxveldse team. Ook hier was de 1e helft een gelijk opgaande strijd wat resulteerde in een ruststand van 9-10. In de 2e helft schoot HKC meer met scherp wat tot een 3 punten voorsprong leidde. Vriendenschaar knokte zich nog terug in de wedstrijd maar kon de 2e aanvalsgolf niet afslaan.
Einduitslag 16 – 19

Oranje Wit 1 – Kinderdijk 1
In de 3e wedstrijd tussen Oranje Wit 1 en Kinderdijk 1 , die beide van HKC hadden verloren en gelijk hadden gespeeld tegen Vriendenschaar , was Kinderdijk deze wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Oranje Wit, die (in vergelijk met het vorig seizoen) met een grotendeels vernieuwde ploeg start, werd in de beginfase weggespeeld door het felle jonge Kinderdijk dat na enkele moeizame jaren de weg omhoog weer heeft gevonden. Na een kwartier hadden de blauwgelen al een 0-6 voorsprong genomen, die tot de rust ( 4-9) werd geconsolideerd. In de 2e helft vergrootten de Kinderdijkers (met gemakkelijk scorende dames) de voorsprong om uiteindelijk met 14-21 de overwinning te behalen.
Einduitslag 14 – 21

Vriendenschaar 1 – HKC 1
De laatste wedstrijd was de plaatselijke derby tussen Vriendenschaar en HKC. Bij Vriendenschaar is het 1e team nagenoeg hetzelfde als vorig seizoen, alleen Arjanne Ambachtsheer zal door een handblessure dit veldseizoen waarschijnlijk niet meer in actie kan komen. Haar plaats wordt ingenomen door de moeder geworden Milou van Dijk. Met de jonge Papendrechter Marijn Bakema en de terugkeer van de geroutineerde rebounder Peter Visser moet trainer Jorrith Ekelmans het gemis van de gestopte Bert Verspuij gaan opvangen.
HKC heeft door de komst van een zevental nieuwe spelers/sters (onder wie de teruggekeerde Boven-Hardinxvelders Nadhie en Danny den Dunnen en Mark Klop) een flinke kwaliteitsinjectie gekregen en dat was in de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Vooral in de 1e helft was Vriendenschaar niet opgewassen tegen de gemakkelijk scorende Boven-Hardinxvelders, die na de 2-2 na 5 minuten direct een voorsprong namen die 10 minuten later was uitgebouwd naar 2-7. Met mooie acties en goed spel liep het NOVAFRONT-team uit naar een ruststand van 5-13.  De 2e helft gaf een ander beeld, Vriendenschaar wierp het schroom van zich af en ging wat meer vrijuit spelen. Met de weer gedreven spelende routinier Christa van Hunnik voorop, ging het CABholland team beter spelen en werd de korf gemakkelijker gevonden. Ook de goed ingevallen Marijn Bakema schoot met scherp, waardoor Vriendenschaar de achterstand wist te verkleinen.  HKC kwam echter niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Met zijn 4e korfpunt schoot nieuwkomer Job Pauw HKC in de laatste minuut naar de overwinning.
Einduitslag 17 – 22

Eindstanden:

Stand poule Sen.1

Plaats Punten
1 HKC 1 6
2 Kinderdijk 1 3
3 Vriendenschaar 1 2
4 Oranje Wit 1 1

Stand poule Sen.2

Plaats Punten
1 HKC 2 6
2 Oranje Wit 2 4
3 Vriendenschaar 2 2
4 Kinderdijk 2 0

Stand overall

Plaats Punten
1 HKC 12
2 Oranje Wit 5
3 Vriendenschaar 4
4 Kinderdijk 3

 

Foto’s van de wedstrijd Vriendenschaar 1 – HKC 1

Foto’s afkomstig van Wim van der Pijl

Vrijwilligers bedankt!
Al met al een zeer geslaagd toernooi dat met al het prachtige weer, geleid heeft tot een goede voorbereiding voor de komende veldcompetitie.
Namens de gezamenlijke toernooicommissies van HKC en Vriendenschaar, willen we de sponsoren NOVAFRONT en INTRO Personeel bedanken maar ook alle vrijwilligers zoals de scheidsrechters en alle andere mensen die achter de schermen druk bezig zijn geweest.
Met jullie hulp en inzet hebben we er een mooi veldtoernooi van gemaakt.

Informatie afkomstig van Jeroen Molenaar

NOVAFRONT veldtoernooi